-

AKSARAY'IN TURİZMİ FOTOĞRAFLARA YANSIYACAK

Aksaray Belediyesi, kentin mevcut doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri gün yüzüne çıkarmak için fotoğraf yarışması düzenliyor. 5’incisi düzenlenecek olan Geleneksel Ulusal Fotoğraf Yarışmasında sürdürülebilir ve halkın refahına katkı sağlayan turizm sektörü konu başlığı olarak belirlendi.

AKSARAY'IN TURİZMİ FOTOĞRAFLARA YANSIYACAK
28 Mayıs 2020 - 08:08
Aksaray Belediyesi, kentin mevcut doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri gün yüzüne çıkarmak için fotoğraf yarışması düzenliyor. 5’incisi düzenlenecek olan Geleneksel Ulusal Fotoğraf Yarışmasında sürdürülebilir ve halkın refahına katkı sağlayan turizm sektörü konu başlığı olarak belirlendi.

 

Aksaray Belediyesi, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) destekleriyle 5’inci Geleneksel Ulusal Fotoğraf Yarışmasında düzenliyor. Yarışmanın konusu, gün geçtikçe daha çok tercih edilen ekoturizm ve olanakları olarak belirlendi.

Aksaray ilinin sahip olduğu ekoturizm potansiyeli konu başlıklı yarışmada; Kültür ve Tarih Turizmi, İnanç Turizmi, Termal Turizm, Dağcılık ve Trekking Turizmi, Yamaç Paraşütü Turizmi, Balon Turizmi, Bisiklet Turizmi, Botanik Turizmi, Atlı Doğa Yürüyüşü Turizmi, Kuş Gözlemciliği Turizmi ve Fotoğraf Turizmi gibi konuların fotoğrafları kabul edilecek.

 

1 Mayıs 2020 tarihinden başlayacak fotoğraf yarışması 14 Eylül 2020 tarihinde son bulacak.

 

Yarışmaya katılacak kişiler, fotoğrafları elden teslim yada kargo aracılığı ile göndermeyecek. Fotoğraflar e-mail yoluyla;  [email protected] adresinden yönlendirmeler izlenerek veya doğrudan TFSF'nin https://tfsfonayliyarismalar.org/tr/ adresinden üyelik ve fotoğraf gönderme yönergeleri takip edilerek gerçekleşecektir.

 

Aksaray İl sınırları içinde çekilecek fotoğraflar, daha önce bir yarışmada kullanılmaması gerekiyor.

 

Yarımaya 18 yaşından büyük herkes katılabilecek. Yarışmaya katılacak fotoğrafçı en fazla 4 adet fotoğrafla yarışmaya renkli veya siyah-beyaz fotoğrafla katılabilir.

 

Fotoğraflara renk, keskinlik, toz alma gibi bazı işlemler yapılması, kontrast ayarları, kabul edilebilir oranda fotoğrafik müdahalelere müsaade edilir. Fotoğrafın belgesel yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Bu konuda jürinin kanaati esastır.

 

Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar (kolaj), cep telefonu ile çekilen fotoğraflar yarışmaya kabul edilmeyecek. Ancak birden fazla fotoğrafın yan yana getirilip üretilmesiyle oluşturulan panoramik fotoğraflar ancak aynı zaman zarfında çekilen gerçek görüntülerin kullanılması koşuluyla yarışmaya kabul edilecek.

 

Yüklenecek fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır. Fotoğraf üzerinde tarih; katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo vb. bilgiler bulunmamalıdır.

 

Yarışmaya katılacak fotoğraflar, jpg/jpeg formatında, 150-300 cipi çözünürlükte, 8-12 sıkıştırma kalitesinde kaydedilmeli ve dosyaların boyutları 1 MB az olmamalı, 3 MB’yi de geçmemelidir. Fotoğrafçı bu konuyu test ederek fotoğrafını göndermelidir.

 

Fotoğrafın isimlendirmesinde ç, ı, ğ, ö, ş, ü harfleri ve noktalama işaretleri kullanılmamalıdır.

 

İnternet üzerinden üye olma veya yarışmaya katılma aşamasında sistemden veya kullanıcıdan kaynaklı hatalar oluşması halinde [email protected] adresinden iletişime geçilerek bilgi verilmesi halinde problem kısa sürede giderilecek ve katılımcı bilgilendirilecektir.

 

Yarışma sonuçları 25 Eylül 2020 tarihinde Aksaray Belediyesi'nin www.aksaray.bel.tr adresinden ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu - TFSF'nin www.tfsf.org.tr, https://tfsfonayliyarismalar.org/tr/ web sitelerinde ilan edilecek; ayrıca tüm ödül ve sergileme kazanan katılımcılara telefon ve e-posta yoluyla bildirilecektir.

 

Ödül töreni ise 2 Ekim 2020 tarihinde ise Aksaray Belediyesi Zinciriye Medresesi’nde gerçekleşecek.

 

Fotoğraf Yarışmasının Seçici Kurul’u

 

1-Ata Yakup KAPTAN Prof. Dr. Akademisyen

2- Erdem ZENGİN Fotoğraf Sanatçısı, AKFOD

3- Hakan ÖZTÜRK Fotoğraf Sanatçısı, KADOF YK Başkanı

4- Mustafa Doğan ŞAHİNER Fotoğraf Sanatçısı NİFAD

5- Sami TÜRKAY Fotoğraf Sanatçısı, KAFSID

6- Tansu GÜRPINAR Fotoğraf Sanatçısı FSK

7- Tayfun ÇELİK Aksaray Belediyesi Bşk. Yrd. isimlerinden oluşuyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum