-

AKSARAYIN HAYIRLI EVLATLARIYLA ADAMLARI SOMUNCU BABA'DA ANILDI!

27 yıl önce 24 Aralık 1993 günü geçirdiği elim bir trafik kazasında arkadaşı Mimar Ahmet Taneri ile birlikte vefat eden Gazeteci-Yazar merhum Çapan Tekeli’nin geçirdiği kazanın 1. yıl dönümü olan 1994’dün 24 Aralık gününde başlayan...

AKSARAYIN HAYIRLI EVLATLARIYLA ADAMLARI SOMUNCU BABA'DA ANILDI!
24 Aralık 2020 - 23:59
 27 yıl önce 24 Aralık 1993 günü geçirdiği elim bir trafik kazasında arkadaşı Mimar Ahmet Taneri ile birlikte vefat eden Gazeteci-Yazar merhum Çapan Tekeli’nin  geçirdiği kazanın 1. yıl dönümü olan 1994’dün 24 Aralık gününde başlayan ve daha sonra ilimizin hayırlı evlatlarıyla ilimizden olmamalarına rağmen görevleri esnasında var güçleriyle  yaptıkları veya yapılmasına vesile oldukları hizmetleriyle katkıda bulunanlar Öğle Namazından sonra Ervah Kabristanlığı tarihi Somuncu Baba mescidi önündeki etkinlikle anıldı. 

   Yapılan anma proğramımına Vali Yardımcısı Yasin Ardıç, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek,İl Müftüsü H. Hüseyin Güller,İl Emniyet Müdür yardımcısı İsmail Kılıç,İl Sağlık Müdürlüğü Başkan yardımcısı Hikmet Büyükkışla Aksaray Muharip Gaziler derneği başkanı Mustafa Dağ, Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyet başkanı Celi Acar ve 68 Aksaray İnternet Gazeteciler Cemiyeti başkanı Mustafa Avcı ile gazeteciler ve vatandaşlar katıldı. 

   Törende söz alan  Gazeteci-Yazar Ali Genç 26 yıldır aralıksız olarak  anma programlarını katılımcılarla birlikte düzenlediklerini, daha önceki anma proğramlarına katılan İsmail Baysal,İsmail Sarıkaya ve Şahin Başer’in vefat ettiğini kendisinin de bir fani olması nedeniyle  vefat ettiğinde bu etkinliğin devam etmesi için Valilik, Belediye veya bir kurum tarafından yüklenilmesini. 

  Hayatta iken etkinliği birlikte yapmalarını, vefatından sonra ise bu kurumun bunu devam ettirmesini dileyerek burada anmaya geldikleri“ Sultan Abdülhamit’in baş yaveri(Serkuruni) Ortaköylü Hacı Ali Paşa, Atatürk, Vehbi Çorakçı,  Dr. Adan Adıvar ve Eşi Halide Edip Adıvar ,Medeni Berk ,Oğuz demir Tüzün, Ömer Kaşif Nalbantoğlu,8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Mehmet  Altınsoy. 

   ANAP Grup başkan Vekili Raşit Daldal, Kaymakam Yüksel Özden ,Vali Ünal Özgödek ,Gazeteci-Yazar Mahir Südemen ,Gazeteci-Yazar Çapan Tekeli, İsmail Baysal ,Tarihçi İbrahim Hakkı Konyalı, Basim Atalay , Aksaray ilinin ilk Valisi Sabri Karter, Ahmet Kadıoğlu, Bayram Ali Gürün,Mehmet Dalkılıç ,Muhammed Taki Tatlıpınar ,Mehmet Emin Gürün, Mithat Gürsoy, Aşık Mehmet Akça(Aşık Molla), Kamber Demir Gazeteci Mahmut Sabah ve Gazeteci Cengiz Kaluç’un isimlerini okudu. 

 Vali Yardımcısı Yasin Ardıç ve Belediye başkan Vekili Yakup Kadri Perek etkinlikle ilgili görüşlerini aktardılar. 

  Yaptıkları konuşmalarında bu etkinlikle ahde vefanın yerine getirildiği ve bu  güzel etkinliği yapanları tebrik ettiklerini belirterek anma proğramında isimleri olanların ruhlarının şad olmasını dilediler. 

  Konuşmalardan sonra İl müftüsü H. Hüseyin Güller tarafından dua yapıldıktan sonra seneye aynı yerde sayılar artan merhumların anılması için buluşulması dileğinde bulunuldu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum