GÜZELYURT GASTRONOMİ ŞENLİĞİNDE YÖRESEL LEZZETLER TANITILDI

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Güzelyurt Meslek Yüksekokulu'nun derslik sorununun çözüldüğünü, barınma probleminin çözülmesi noktasında da önemli adımlar atıldığını, bu problemlerin çözüme kavuşturulmasıyla, okulun tercih edilirliğinin artacağını söyledi.

Rektör Şahin, Güzelyurt’ta düzenlenen “Gastronomi Şenliği”nde önemli konulara dikkat çekti. Yörenin yemek kültürünün geliştirilmesi ve tanıtılması için yapılan organizasyonun, ilçenin sosyokültürel gelişimine de katkı sağladığına vurgu yapan Şahin, üniversite olarak, şehrin geçmişten gelen yemek kültürünü bugüne taşımak ve geniş bir tabana tanıtmak istediklerini söyledi. Gastronomi Şenliği’nin bu noktada önemli bir yapı taşını oluşturduğunu belirten Şahin, “Etkinliğin düzenlenmesine emek veren herkese teşekkür ederiz. İnşallah bu çalışma, uzun yıllar boyunca devam edecek” dedi. Güzelyurt’un tarihi ve turistik yapısı münasebetiyle ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden ASÜ Rektörü, buradaki okulu büyütmek istediklerini iletti ve şöyle devam etti; “Güzelyurt’un ayrı bir önemi var çünkü buranın kendine has bir üslubu ve tarzı var. Burada daha güzel çalışmalar yapmak ve okulumuzu büyütmek istiyoruz. Bunun için de temel sorunları aşmamız gerekiyordu. Özellikle barınma konusunun çözümünde belirli bir mesafe alındı. Barınma sorununun çözümü, ilçeye gelecek öğrenci sayısını arttıracak ve bu da en az bir ama tercihen daha fazla sayıda yeni program açmamıza vesile olacaktır. Öte yandan derslik sorunumuz da, daha önce farklı bir okul olarak hizmet veren binanın Üniversitemize tahsis edilmesiyle büyük ölçüde çözüldü. Burada ilçe yerel idarecilerinin ciddi destekleri oldu. Kendilerine çok teşekkür ederiz” dedi. Programda Kaymakam Mehmet Göze, Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu ve MYO Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Ünlü de kısa birer konuşma yaparak, Gastronomi Şenliğinin gerek ilçe, gerekse okul açısından önemine temas ettiler.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Aşçılık Programı öğrencileri, Aksaray’ın ve Güzelyurt’un yöresel lezzetlerinden oluşan mönüyü katılımcılarla paylaştı. Etkinlik, tadımların ardından yöresel oyunların sergilenmesi, öğrencilerin “Aşçılık Yemini” ve plaket takdimleri ile sona erdi.