-

ARNAVTLUK'TA MEYDANA GELEN DEPREME AKSARAY'DAN DESTEK

Arnavutluk depremi için Aksaray Valisi Ali Mantının talimatlarıyla yardım gönderildi Afad Aksaray İl Müdürü Cezmi TÜRKMEN yaptığı açıklamada Aksaray ilinde bulunan lojistik depomuzdan kayseri havaalanına gitmek üzere120 adet 16.5 m2 çadır kent çadırı gönderilmiştir. dedi...

ARNAVTLUK'TA MEYDANA GELEN DEPREME AKSARAY'DAN DESTEK
02 Aralık 2019 - 12:29
Arnavtluk’ta meydana gelen deprem nedeniyle Aksaray AFAD destek verdi

Arnavutluk'ta meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından ölü sayısı 46'ya yükselmiş, 700'den fazla kişide yaralanmıştı. Depremde evleri yıkılan depremzedeler için Durs şehir stadına kurulan çadırlara depremzedeler yerleştirilmişti.

Ayrıca yerel medya, Arnavutluk genelinde itfaiye, sağlık ekipleri ve silahlı kuvvetlerin, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyururken, Arnavut yardım ekiplerine Türkiye, İtalya, Yunanistan ve Romanya'dan gelen ekiplerin de destek verdiği belirtildi.

            TÜRKİYE BÜYÜK VE GÜÇLÜ BİR ÜLKE



Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, ülkede meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki deprem sonrası Türkiye'nin yardımlarının unutulmayacağını belirtti. Dıraç kentinin plaj bölgesindeki otel enkazında yürütülen çalışmaları inceleyen Rama, yetkililerden bilgi aldı.

Rama, Türk yetkililere "Siz depremler ve büyük trajediler yaşadınız, bunu biliyorsunuz. Herkes adına sizlere kalbi şükranlarımı sunuyorum çünkü Türkiye ve şahsen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardım etmek için yaptıkları akıllarda kalacak ve hiçbir zaman unutulmayacaktır. Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Biz ise küçük ve henüz zayıf bir ülkeyiz. Ancak ihtiyacınız olduğunda sizin yanınızda olacağız ve bu Arnavut halkı tarafından unutulmayacaktır" diye konuştu.

Afad Aksaray İl Müdürü Cezmi TÜRKMEN yaptığı açıklamada Aksaray ilinde bulunan  lojistik deponuzdan kayseri havaalanına gitmek üzere120 adet 16.5 m2 çadır kent çadırı gönderilmiştir. dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum