-

ASÜ DE GÖRME ENGELLİLER İÇİN ÖĞRETİM MATERYALLERİ GELİŞTİRİLECEK

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan “Görme Engelli Öğrenciler İçin Engelsiz Fen Öğretimi” projesi, Sabancı Vakfı tarafından verilen “Açık Çağrılı Hibe Programı” kapsamında destek almaya hak kazandı.

ASÜ DE GÖRME ENGELLİLER İÇİN ÖĞRETİM MATERYALLERİ GELİŞTİRİLECEK
22 Temmuz 2019 - 12:40
Vakfın, kadın, genç ve engellilere yönelik eğitim projelerine dair programından yararlanabilmek için 59 ilden 256 proje başvurusu yapıldı. Sabancı Vakfı heyetinin başvuruları incelemesinin ardından, ASÜ Eğitim Fakültesi’nin projesi, hibe desteğine layık görülen sekiz proje arasında yer aldı. Proje yürütücüsü,ASÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgül Keleş, görme engelli öğrencilerin fen derslerindeki dezavantajlı durumunu ortadan kaldırmak ve engelli öğrencilerin de akranlarıyla eşit fırsatlarda eğitim görebilmelerini sağlamak için yenilikçi öğretim metotları ve materyaller geliştireceklerini söyledi. Çalışmalar, 7 Temmuz 2020’ye kadar devam edecek ve bütünü Aksaray’da gerçekleştirilecek. Proje yürütücülüğünü Dekan Prof. Keleş’le birlikte, Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naim Uzun, Özel Eğitim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Önder İşlek ve Arş. Gör. Gülistan Yalçın yapıyor. Proje ekibinde bulunan isimler ise şöyle: Dr. Öğr. Üyesi Onur Emre Kocaöz, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Kamalı Arslantaş, Dr. Öğr. Üyesi Funda Varnacı Uzun, Arş. Gör. Cahit Şahin, Arş. Gör. Yasin Günlü, Arş. Gör. Uğur Ülgen ve Arş. Gör. Çağla Özgür Yılmaz.

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 68 Aksaray Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ile Aksaray Somuncu Baba Engelsiz Spor Kulübü Derneği de, proje ortakları arasında.

YORUMLAR

  • 0 Yorum