-

ATSO'DA ARTIK E-İMZA İŞLEMLERİ YAPILABİLECEK

Türkiye genelinde TÜRKTRUST tarafından firmalara ve kurumlara verilen elektronik imza ( e-imza ) artık Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’ndan alınabilecek.

ATSO'DA ARTIK E-İMZA İŞLEMLERİ YAPILABİLECEK
04 Eylül 2014 - 12:20
TÜRKTRUST firması ile ATSO’da imzalanan protokol sonrası açıklama yapan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; “ Temel anlamda elektronik ortamda dokümanları imzalamak için kullanılanve sayısal verilerden oluşan elektronik imza günümüzde hızla yaygınlaşırken artık firmalar ve kurumlar bu sistemi daha sık kullanmaya başladılar.Elektronik imza sayesinde imzalanmış verinin, kimin tarafından imzalandığını ve güvenilirliğini kontrol edilebiliyor, insanların imza aşamasında yaşamış oldukları problemler ortadan kaldırılıyor.

5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu'nda yer alan şekliyle elektronik imza, başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan elektronik veriyi tanımlamaktadır.

Ayrıca Elektronik imza, bir bilginin üçüncü tarafların erişimine kapalı ortamda, bütünlüğü bozulmadan bilgiyi ileten tarafın oluşturduğu orijinal haliyle ve tarafların kimlikleri doğrulanarak iletebiliyor.  TÜRKTRUST ile imzalamış olduğumuz protokol sonrası artık e-imza sahibi olmak isteyen üyelerimiz ATSO’dan elektronik imza alabilecekler. Üyelerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olduğumuz bu çalışmamızda hayırlı uğurlu olsun” Dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum