-

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU AKSARAY''DA MUHTARLARLA BULUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kılıçdaroğlu bugün saat 11'de Altuntaş otelde muhtarlarla bir toplantı gerçekleştirdi...

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU AKSARAY''DA MUHTARLARLA BULUŞTU
15 Ocak 2020 - 12:51
Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kılıçdaroğlu bugün saat 11'de Altuntaş otelde muhtarlarla bir toplantı gerçekleştirdi. Kılıçtaroğlu Konuşmasında "Muhtarların bundan sonra kalıcı bir yerlerinin olması Hatta bir tane de sekreteryasının olması gerekiyor bütün işleri muhtarlara yüklüyorlar ancak hiçbir ödenek vermiyorlar halbuki daha etkili yapılabilmesi için Muhtarlığın bütçesinin de olması gerekir. Emlak vergilerinde yüzde bir oranında ödenek ayrılsa gelen bir fakirin En azından yiyecek ihtiyacını ekmek ihtiyacını karşılayabilir bunun içinde seçilmiş olduğu halka hizmet olur.

Tabi harcamanın denetlenmesi kaydıyla muhtarların genelde seçildiği  sandık başına bırakılmış bir kaç çeşit liste görülür ancak bir adayın diğer listeleri cebine koymasıyla gerçek demokrasinin yansıması görülmüştür bunun için seçimlerde nasıl ki belediye için oy pusulası oluyor nasıl ki belediye meclis üyeleri için oy pusulası kullanılır ise muhtarlar içinde oy pusulasının olması lazım bu muhtarlara verilecek olan bir değerin karşılığı olmalı, en etkin olan muhtarlık Müessesesi maalesef hiç bir yetki ve sorumluluğu olmayan bir konumda her zaman mevcut idareye mahalli idareye  rica minnet  ediyor kendi görüşünden değilse de hiç hizmet alamıyor. Oda bir adaletsizlik teşkil ediyor Bunun mutlaka düzeltilmesi lazım muhtarlara gerekli değerin verilmesi lazım" dedi.



Kılıçdaroğlu daha sonra Türkiye siyasetinden bahsederek dış politikada Rusya'ya bağlı olduğunu Putin  görüş derse görüştüğünü görüşme  derse görüşmediğini bahsederek kendimize ait bir dış politikamızın olmadığı açıktır dedi. 

 

Toplantı konuşmasının ardından Yazar ve Yeşil Doğa Dernek Başkanı  Abdulkadir Ay yazdığı ve derlediği Aşık Molla kitabını Kemal Kılıçdaroğlu na taktim etti. Kılıçtaroğlu "Kitabı Yolda mutlaka okuyacağım" dedi.


 

Buradaki konuşmasından sonra SSK'lı başkanlar da ayrı bir toplantıda Görüş alışverişinde bulunacak.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum