-

CHP İL BAŞKANI KOÇAK'TAN AKSARAY'IN SAĞLIK SORUNLARI VE MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU'NUN SÖZLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl başkanı Ramazan Koçak, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu'nun açıklamaları ve Aksaray'da yaşanan sağlık sorunlarına ilişkin bir açıklama yaptı.

CHP İL BAŞKANI KOÇAK'TAN AKSARAY'IN SAĞLIK SORUNLARI VE MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU'NUN SÖZLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA
16 Ocak 2020 - 13:14
Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl başkanı Ramazan Koçak; "Aksaray Milletvekili Sayın Cengiz Aydoğdu konuk olduğu bir televizyon programında, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’inde yaşanan sıkıntılarla ilgili sorulan soruya verdiği cevaplarla, sorunların teşhisinden çözümüne kadar bu alanla ne kadar ilgili olduğunu göstermiştir.

 

Söyleşisinde; TOKİ’de semt polikliniği olduğunu ifade ediyor. TOKİ’de semt polikliniği yoktur.

“Ultrason uygulamasının radyasyon içerdiğini ve bu uygulamayı yapan sağlık personelinin 6 saat çalışıp 40 saat dinlenmesi gerekir” diyor. Halbuki, ultrason uygulaması radyasyon içermez, ses dalgaları ile çalışır. Gebeler dahil herkesin güvenle yaptırabileceği bir uygulamadır.

“Aile Hekimleri hiç çalışmıyor, sadece ilaç yazıyorlar” diyor.

Edindiğimiz bilgilere göre; Aksaray’da, %100 yakın aşılama oranına, %80 üzerinde hasta memnuniyetine, yılda 10.000’nin üzerinde kanser taraması (rahim ağzı,meme ve kolon kanseri) yaptıklarını, günlük 700 laboratuvar tetkiki, yıllık 1.000.000’un üzerinde hasta kabul ettiklerini, anne-bebek ölüm oranında önemli bir düşüş olduğunu tespit ettik.

 

AKP iktidarının sağlıkta yaptığı en önemli ve değerli hizmet olan Aile Hekimliği Kurumunu rencide eden, değersizleştiren bu açıklamalar ile sağlıktaki sorunlar çözülmez, bilakis sorunların büyümesine, ötelenmesine sebeb olur.

 

Aksaray’da nitelikli, kaliteli ve olabildiğince sorunsuz bir sağlık hizmeti verilecekse, öncelikle şu sorulara cevap verilmelidir.

1-Neden Devlet Hastanesi kapatılmıştır?

2-Neden 2. Basamak sağlık hizmeti yoktur?

3-Neden Hastanede doktor sayısı azalmıştır?

4-Neden hastalar sıra bulamadıklarından özel hastanelere mahkum edilmiştir?

5-Neden hastanede “sağlık bakanlığı ve Üniversite” tanımıyla iki farklı kadro uygulaması vardır ve bu iki kadroda aynı işe farklı ücret ödenmektedir?

6-Neden Sağlık çalışanları mağdur edilip çareyi istifada bulmaktadır?

 

Tüm bunlara ilaveten;

Bize gelen bilgilere göre, İlim Yayma Cemiyeti’nin bir mensubu olduğunu söyleyen, Konya’da bir üniversitede ders verdiği için mesaisinin yarısını Konya’da geçiren, hastane ziyaretinde “doldurmuşlar buraya solcu-sağcı insanları ve bu kadın personellerin çoğunun başı neden açık” diyerek performanstan ziyade onların dünya görüşü ve giyimine takan bir “Sağlık Müdürü” sorunu vardır.

 

Sayın Vekilimizi, Sağlıktaki sorunları Aile hekimleri üzerinden açıklamak yerine, yukarıdaki soruları cevaplamaya, Sağlık alanındaki eksiklerin, yanlışların düzeltilmesi hususunda çalışmaya ve bu “Sağlık Müdürü” sorununu çözmeye davet ediyorum."

                                                                                                                                                              Ramazan Koçak                                                                       

 CHP AKSARAY İL BAŞKANI

YORUMLAR

  • 0 Yorum