-

HASANDAĞI TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL YAMAÇ PARAŞÜT ALANI İLAN EDİLDİ

Yamaç Dünya Kupası Birlik Başkanı Goran DİMİSHKOVSKİ Türkiye Yamaç Federasyonuna yolladığı belge ile Hasandağı Yamaç paraşüt alanını Türkiye'nin en güzel Yeri olarak ilan etti...

HASANDAĞI TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL YAMAÇ PARAŞÜT ALANI İLAN EDİLDİ
16 Ocak 2020 - 06:15
Yamaç Dünya Kupası Birlik Başkanı Goran DİMİSHKOVSKİ Türkiye Yamaç Federasyonuna yolladığı belge ile Hasandağı Yamaç paraşüt alanını Türkiye'nin en güzel Yeri olarak ilan etti . Bir duyuruyla tur ortaklarını bilgilendiren DİMİSHKOVSKİ  Hasandağı Paraşüt alanı olarak PWCA için büyük önem taşıdığını bildiriyorum  ve kesinlikle Dünyanın en iyisi olduğunu onaylamak istiyorum. Tabi Türkiye’nin de en iyisi dedi.

Hasandağı Türkiye'de yamaç paraşütü merkezi haline geldi.



Gelen yazılı  belgede şunlar yazıldı;

Yamaç paraşütü sporunun gözde mekanı haline gelen Hasan Dağı, Paragliding World Cup tarafından yapılan değerlendirmede 'Türkiye'nin en iyisi' olduğunu tescilledi

Yamaç Dünya Birliğinden Tur ortaklarına yazdığı belge de . Hasandağı Dünyanın en Güzel paraşüt alanı ilan edildi.

PWCA adına ( Yamaç Dünya Kupa Birliği) gönderdiği mektupla Aksaray yamaç paraşütü uçuş sahasının , dünyanın en tanınmış yamaç paraşütü alanlarından biri olarak PWCA için büyük önem taşıdığını ve kesinlikle en iyisi olduğunu onaylamak istiyorum. .Türkiye’nin de en iyisi PWCA , Türkiye’de ve özellikle Aksaray’da yamaç paraşütü sporunu geliştirmeye çok ciddi bir bağlılık göstermiştir. Aksaray’da ki Hasandağı sahasında iki başarılı test etkinliğini 2016 ve 2019 ‘da Dünya kupası düzenledik.

 

Sizin kapasiteniz dahilinde Hasandağı Aksaray Yamaç Paraşütü sahasının geliştirilmesi için tam destek almak istiyorum.


Bizim tarafımızda PWCA , Hasandağı , Aksaray yamaç paraşütü sahasının geliştirilmesi ve yerel organizasyon ekibinin geliştirilmesi için gerekli tüm uzmanlığı sağlamaya hazırdır. 

Goran DİMİSHKOVSKİ Yamaç Dünya Kupası Birlik Başkanı Türkiye Hava Sporları Federasyonu Aksaray Temsilcisi Abdullah Kahraman’da konuyla ilgili şunları söyledi; 

"Bugün dünya yamaç paraşütü Federasyonu başkanlığında Aksaray hasandağı dünyanın en iyilerinden Türkiye'nin en iyi yamaç paraşütü seçildiğini gösteren bir tescil belgesi geldi.

 Bu belgeyi Gençlik ve Spor Bakanlığına gönderildi onun mutluluğunu yaşıyoruz.  2015 yılından bu yana yaptığımız çalışmalardan dolayı başarı Aksaray'ın 2015 yılında Türkiye Kupası hasandağı  2016 yılında Dünya Kupası elemesi 2018 Dünya Kupası 2019 yılında Rusya Şampiyonası Süper Final  yarışması ve bu yıl Onaylanmış olan Asya tur şampiyonumuz da birlikte hasandağı’mızın ne kadar önemli ve dünyanın sayılı yerlerinden biri olduğunu dünya yamaç paraşütü Federasyonu olarak  açıkladılar bunun gururunu yaşıyoruz.

 

 Kahraman: Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum

 Bundan sonra da bu tür yarışmaların Türkiye'de yapılması için elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret edeceğiz bu tür yarışmalar Hem ülkemiz için Aksaray hasandağı için çok önemli bir şekilde de tescillenen ilk Türkiye'deki  yamaç paraşütü alanındaki yer olma özelliği var onun için de Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum