-

KIBRIS GAZİLERİNE MADALYA VE BERAT'LARI TÖRENLE TAKDİM EDİLDİ

Kıbrıs Barış Harekâtına katılan kahraman gaziler için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Berat’ı düzenlenen törenle takdim edildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Aksaray Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Aksaray Valisi Ali Mantı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Vali Yardımcısı Mustafa Türkcan, Aksaray Üniversitesi...

KIBRIS GAZİLERİNE MADALYA VE BERAT'LARI TÖRENLE TAKDİM EDİLDİ
12 Haziran 2019 - 13:28
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Aksaray Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Aksaray Valisi Ali Mantı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Vali Yardımcısı Mustafa Türkcan, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, kamu kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylendiği program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Aksaray Valisi Ali Mantı törende yaptığı konuşmasında; “Bugün anlamlı madalya töreninde birlik ve beraberliği görmek bizleri son derece memnun etti. Vatan ve Millet uğruna ezelden ebede kadar her alanda mücadelede etmiş şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlıklı uğurlu hayırlı ömür diliyorum” dedi.

Vatansızlığın ve devletsizliğin bugün dahi birçok ülkede yaşandığını ve görüldüğünü kaydeden Vali Ali Mantı;

“Etrafımızdaki ülkelerden bunları görüyoruz. Vatanımızın milletimizin kıymetini bilelim. Parçalanmayalım dağılmayalım. Allah Teâlabuyuruyor ki ; ‘Parçalanmayın, dağılmayın. Birbirinize düşmeyin. Eğer düşerseniz rüzgârınız kesilir kuvvetiniz düşer ve yok olursunuz.’ Onun için birliğimizi beraberliğimizi bozmayalım. Ülkemizin devletimizin kaynaklarını verimli kullanalım. Hasetten, hakaretten uzak duralım. Ülkemizin değerlerini bilelim. Bu zenginlikleri bize miras bıraktılar. Bu yüce değerleri bizden sonraki nesillere taşımak zorundayız. Tekrar vatanı ve milleti uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugünde 2 şehidimiz var. Allahtan rahmet diliyorum mekânları cennet olsun.”

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Dağ ise yaptığı konuşmasında; Kıbrıs Türk’ünün can güvenliğini sağlayarak yok olmalarını önlemek amacıyla 20 Temmuz 1974 yılında 37. 500 kahraman Türk askerinin Kıbrıs Barış Harekatı’na katıldığını söyledi. Aksaray’dan 22’si subay ve astsubay, 137’si er ve erbaş olmak üzere toplam 159 askerin düzenlenen harekâta katıldığını belirten Dağ; “ Bu harekâttabizlere verilen her türlü görevi yerini getirdik ve muzaffer olarak yurdumuza döndük. Kıbrıs Gazileri üstün cesaret, kahramanlık zaferi kazanmıştır. Bizlere 45 yıl sonra tevcih edilecek Milli Mücadele Madalyalarını göğsümüzde bir onur abidesi olarak gururla taşıyacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından Kıbrıs Barış Harekâtına katılan askerlerden 39 kişiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Berat’ı Vali Ali Mantı ve törene katılan protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Tören madalya takdim edilen gazilerle fotoğraf çekimi ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum