-

N.F.YAZARLAR ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ BAŞKANI KARACA "KİTAP KARIŞTIRMAYAN ORTALIĞI KARIŞTIRIR"

İlimizde yazarlığa meraklı olan veya yeteneği olanların bir araya getirilmesi, yazarlardan ve akademisyenler ile kamu kurumlarının yetkililerinden konuya katkı sağlanması ve yazar namzetlerinin teşvik edilerek daha çok kışının yazması ve dolayısıyla da daha çok kişinin okuması için geçen yıl kurulan Necip Fazıl Yazarlar Enstitüsü derneği başkanı Yahya Karaca okumanın önemini” Kitap karıştırmayan ortalığı karıştırır” cümlesiyle açıkladı.

N.F.YAZARLAR ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ BAŞKANI KARACA "KİTAP KARIŞTIRMAYAN ORTALIĞI KARIŞTIRIR"
10 Ağustos 2020 - 00:54
  İlimizde yazarlığa meraklı olan veya yeteneği olanların bir araya getirilmesi, yazarlardan ve akademisyenler ile kamu kurumlarının yetkililerinden konuya katkı sağlanması ve yazar namzetlerinin teşvik edilerek daha çok kışının yazması ve dolayısıyla da  daha çok kişinin okuması için geçen yıl kurulan Necip Fazıl Yazarlar Enstitüsü derneği başkanı Yahya Karaca okumanın önemini” Kitap karıştırmayan ortalığı karıştırır” cümlesiyle açıkladı. 

   Derneğin genel kurulunda yapılan oylamada Derneğin kurucu üyelerinde Yahya Karaca çoğunluğun oyu ile seçilerek başkan oldu. 

   Sildikten sonra dernek hakkında bilgi veren başkan Karaca “Necip Fazıl Yazarlar Enstitü Derneği Aksaray’da ilk olarak yapılan gönüllü Yazarlık kursu ile başlamıştır ve faaliyetlerimizi daha sistematik olarak yapmak için dernekleşme kararı almıştır. 

   Her şeyden önce “Kitap Karıştırmayan Ortalığı Karıştırır” sloganıyla insanlara yazarlığı ve okumayı sevdirmek adına bir kültür ve sanat derneği olarak kurulduk. 

   Edebi yazarlık roman şiir piyes yazarlığı ve benzeri konularda araştırılmalar yapıp edebi metinlerin hak ettiği saygınlığı kazandırmak için çalışmalarda bulunacağız. 

   Bunun yanı sıra edebi yazarlık konusunda alanında yetkin, ihtisasa sahip kişilerle yazar olmak isteyen amatör yazarları buluşturarak yazarlık eğitimi vermeyi planlıyoruz. 

   Derneğimiz genellikler genç ve dinamik üyelerden, öğretmenlerden, esnaflardan ev hanımlarından ve gazetecilerden oluştuğu için toplumun her kesimin kucaklayan bir derneğiz. 

           Aksaray’da Bir İlki Başaracağız 

    Deneğimiz çeşitli alanlarda projeler hazırlamaktadır. 

   Bunun yanında Aksaray’da ilk defa bir Kültür sanat dergisi çıkartacağız. 

   Katreden Ummana isimli bu dergimiz Aksaray’da ve Türkiye’de yazarlarla ve kitap severlerle buluşacak. 

    Gençlerimiz ve çocuklarımız kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için de faaliyetlerde bulunacağız. 

   Belirleyeceğimiz köy okullarımıza oradaki çocuklara ulaşarak onları hem yazmaya hem de okumaya teşvik edeceğiz 

Kitap Okuyamayan Meydan Okuyamaz 

Niyetimiz kitap okumayı sevdirmek “Kitap okuyamazsanız Meydan Okuyamazsınız” düsturu ile hareket ederek çocuklarımızı biraz daha bilinçli hale getirebilmek adına böyle bir faaliyetin içine gönüllü arkadaşlarımızla girmiş bulunmaktayız. 

    Ve inanıyorum ki ilerleyen zamanlarda Necip Fazıl Yazarlar Derneği bir çığ gibi büyüyecek ve derneğe üye olan arkadaşlarla, taze kanlarla birlikte çok daha büyük faaliyetlerde bulunacağız. 

   Gayemiz Türkiye’de bilinçli gençler, bilinçli nesiller yetiştirmek ve bunu yaparken de asla şu yada bu olmamak.” diyen Başkan Karaca “Türkiye Cumhuriyetinin güzide bir vatandaşı olarak ve bunula onur duyarak faaliyetlerde bulunağız. 

   Bir eğitimci olarak yeni nesillerimizin kötü alışkanlıklara kaymaması için onları bilinçli ve nitelikli insanlar olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu niyetle kurulan derneğimiz bundan önceki faaliyetlerini  arttırarak devam ettirecek” dedi.

(Haber ve fotoğraf Avni Kuru) 

YORUMLAR

  • 0 Yorum