-

NİĞDE DE ÖRNEK PROJE 'ÇOCUK SOKAĞI' AÇILDI

Niğde Kayırlı Derneği’nce çocuklara yönelik sosyal bir proje olan ‘Çocuk Sokağı’ uygulaması hayat bularak çocukça ekibi tarafından törenle açıldı.

NİĞDE DE ÖRNEK PROJE 'ÇOCUK SOKAĞI' AÇILDI
19 Ağustos 2019 - 13:08
Niğde Kayırlı Derneği’nce çocuklara yönelik sosyal bir proje olan ‘Çocuk Sokağı’ uygulaması hayat bularak çocukça ekibi tarafından törenle açıldı. Niğde Kayırlı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Şahan, Çocukça Ekibi, Kayırlı Köyü Muhtarı Ziya Öztürk ve çocukların katılımıyla hizmete açılan çocuk sokağının içerisinde çeşitli yaş grubuna yönelik farklı çocuk oyunları uygulama alanları bulunuyor. ‘Çocuk Sokağı’ projesi açılışının ardından çocuklar basket, futbol maçı, seksek, yakar top, körebe benzeri oyunlarıyla çocuk sokağında bulunan her yaşta ki çocuklar ilgiyle oyuna katıldı.

Kayırlı köyünde ilk açılan çocuk sokağının büyük ilgi görmesi üzerine, Dernek Başkanı Halil İbrahim Şahan, çocukça ekibi, köy muhtarı Ziya Öztürk, çocuk sokağına girerek tek tek çocuklarla ilgilendiler. Çocuk Sokağını ileriki günlerde yeniden düzenleyerek daha kapsamlı çocuk sokağı haline getirmeyi amaçladıklarını belirttiler. Çocuk Sokağında çocuklara yönelik çeşitli oyuncaklar hediye edilmesinin ardından çeşitli yiyecekler ikram edilerek çocuklar sevindirildi.

SOKAKLAR BİZİM, SOKAKLARA SAHALAR YAPACAĞIZ



Çocuk sokağının açılışında konuşan dernek başkanı Halil İbrahim Şahan, "Sokaklar bizim diyoruz. Amacımız, çocukların yaşıtlarıyla sokaklarda güzel oyunlarıyla buluşturarak onları sağlıklı yetişmek, sokakların güzel atmosferini paylaştığımız oyunlar oynadığımız sokakların örneğinin de Niğde Kayırlı köyümüzde örnek olabilecek ilkini gerçekleştiriyoruz.’’ dedi. Şahin, ‘’Çocuklarımız, teknolojiye bağımlılığı nedeniyle bireyselleşmeye başladı. Televizyon izleme, akıllı telefon ve internet kullanımı zararları çocuklarda gün geçtikçe daha da artıyor. Evde bile birbirimizle mesajlaşarak iletişim kuruyoruz. Bu değerlerimizin kaybolmasına sebep oluyor. Bunu engellememiz gerekiyor. Biz dernek olarak ‘Çocuk Sokağı’ projemizle sokaklara oyun aletleri, potalar, küçük sahalar yapıyoruz" dedi.

 

BİZİM ÇOCUK SOKAĞIMIZI ÖRNEK ALACAKLAR



Başkan Şahan, "Bu örnek projemizi çeşitli yerleşim yerleri çocuk sokağımızı inceleyerek birçok yerde de çalışmalar yapılmaya başlayacağını ümit ediyor ve sevinçle yeni çocuk sokaklarını takip edeceğiz. Umarız birçok yerleşim yerleri bizi örnek alır. Biz de Niğde Kayırlı Köyümüzde ilkini açtığımız sokaktan sonra, çocuk sokakları sayısının çoğalmasını istiyoruz. Çocuklar, kendi yaşıtlarıyla oyunlar oynaya bilmesi için tasarlanan sokaklarda gönüllerince oyun oynayabilecekler " diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum