-

SULTANHANI BOTAŞ DOĞALGAZ DEPOLAMA TESİSİNE İLÇE NÜFUSU KADAR AĞAÇ DİKİMİ YAPIYOR

Türk Akım Projesi kapsamında BOTAŞ, Orman Genel Müdürlüğü ve SSTBV arasında imzalanan protokol çerçevesinde; BOTAŞ Sultanhanı ilçesinde bulunan Tuz Gölü İşletme Müdürlüğünde (100 bin metrekare) ağaç dikim işlemlerine başlandı.

15 Ağustos 2019 - 13:16
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Milli Enerji ve Maden Politikası doğrultusunda hayata geçirdiği önemli projelerle adından sıkça söz ettiren BOTAŞ, sosyal sorumluluk ve çevre projeleriyle de farkındalık oluşturmaya devam ediyor.



Türk Akım Projesi kapsamında BOTAŞ, Orman Genel Müdürlüğü ve SSTBV arasında imzalanan protokol çerçevesinde; BOTAŞ Sultanhanı ilçesinde bulunan Tuz Gölü İşletme Müdürlüğünde (100 bin metrekare) ağaç dikim işlemlerine başlandı.



Proje kapsamında BOTAŞ Sultanhanı Tuz Gölü İşletme Müdürlüğündeki sahaya 10 bin, BOTAŞ Silivri İşletme Müdürlüğündeki sahaya 20 bin ve Tekirdağ’daki ağaçlandırma sahasına 85 bin olmak üzere toplam 115 bin ağaç dikiliyor.

Sultanhanı ilçesi Tuz Gölü İşletme Müdürlüğü sahasında ilk etapta 100 bin metrekarelik alanda 11 değişik türden yaklaşık 8000 adet fidanın dikimine Nisan ayında başlanmıştı. Nisan ayından bu yana önemli kısmı dikilen fidanların yılsonuna kadar dikim işlemlerinin tamamlanması hedefleniyor. Mevcut durumda ağaçlandırma çalışmaları büyük oranda tamamlanmış olan projede kalan kısım da yıl içerisinde tamamlanacağı, dikimi yapılan ağaçların bakımını ise 5 yıl boyunca Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağı öğrenildi.

Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında her bir BOTAŞ çalışanı ve aile bireyi adına birer fidan dikilip sertifikalandırıldı.




Uygulanan bu proje, pilot proje olarak değerlendirildiği ve elde edilecek sonuçlar doğrultusunda, söz konusu sahaların ağaçlandırılmaya uygun bölümlerinin tamamının ağaçlandırılmasına yönelik çalışmalara devam ettirileceği öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum