-

TOBB AKSARAY KGK VE İL EMNİYETİ'NDEN ÖZEL EĞİTİM

TOBB Aksaray Kadın Girişimciler İl İcra Komitesi Kurulu, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile “Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele” kapsamında farkındalık eğitimleri başlattı.

TOBB AKSARAY KGK VE İL EMNİYETİ'NDEN ÖZEL EĞİTİM
10 Şubat 2020 - 13:41
TOBB Aksaray Kadın Girişimciler İl İcra Komitesi Kurulu, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile “Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele” kapsamında farkındalık eğitimleri başlattı.

Eğitime katılan kadınlar, toplumsal cinsiyet eşitliği konusu ve şiddet mağduru ise başvuru mercileri kurum ve kuruluşlar ile karşılaşılan olaylarda yapılması gerekenler hakkında bilgilendirildi.

TOBB Aksaray KGK ve İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği tarafından hazırlanan ‘Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele ve Farkındalık Yaratma Eğitimi” kapsamında ilk eğitim Eroğlu Giyim A.ş kadın çalışanlarına verildi.

Çalışma hayatı ile birlikte kadına yönelik şiddetin, ayrımcılığın önlenmesi ve kadınların toplumsal yaşamın her alanında güçlendirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden TOBB Aksaray Kadın Girişimciler İl İcra Komitesi Kurulu Başkanı Berrin Özan, farkındalık eğitimlerinin devam edeceğini belirterek, "Kadın ve çocukların korunması daima önceliğimizdir" mesajı verdi.

 

UZMAN POLİS MEMURU EĞİTİM VERDİ

İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği’nden polis memuru Özlem Avcı, 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” kapsamında Eroğlu Giyim firmasında eğitime katılan kadınlara KADES (Kadın Acil Destek İhbar Sistemi) uygulaması hakkında açıklamalar yaptı. Katılımcılara KADES Uygulamasının cep telefonlarına indirilerek nasıl kullanılacağı hakkında gerekli bilgiler verdi. 

KADES Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmiş olup şiddete maruz kalan veya kalma ihtimali olan kadınlara ve çocuklara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş olan bir uygulamadır.

Bu uygulama sayesinde kadınların ve çocukların herhangi bir tehdit anında akıllı telefon üzerinden tek bir dokunuşla, en hızlı şekilde polise ulaşarak yardım almaları sağlanıyor.

 

ÖZAN “HER KADININ YANINDAYIZ”

Farkındalık eğitiminin açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB Aksaray KGK Başkanı Berrin Özan, “Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü görevine atandığı günden bu yana büyük başarı gösteren ve farkındalık eğitiminde kendilerine katkı sağlayan başta İl Emniyet Müdürü Murat  Kolcu olmak üzere vatandaşın huzur ve güveni için fedakârca çalışan İl Emniyet Müdürlüğü  mensuplarına ve Eroğlu Giyim Firması İnsan Kaynakları Müdürü Gülem Özçelik, İnsan Kaynakları  Uzmanı Zeynep Aksoy  Kılıç  ve eğitime katılan tüm kadınlara teşekkür etti.

Çalışma hayatı ile birlikte kadına yönelik şiddetin, ayrımcılığın önlenmesi ve kadınların toplumsal yaşamın her alanında güçlendirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Berrin Özan, farkındalık eğitimlerinin devam edeceğini belirterek, "Kadın ve çocukların korunması daima önceliğimizdir" mesajı verdi. Aileden başlayarak hayatın her alanında ve her anında, sevgileri, emekleri ve fedakarlıklarıyla dünyayı güzelleştiren bireyler olarak şiddetin her türlüsünün karşısında olacağız. Kadın sorunlarına ışık tutan farkındalık eğitimlerimiz ve farklı projelerimizle Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu üyeleri olarak en ön saflarda mücadele edeceğiz “dedi.

 TOBB Aksaray KGK ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından “Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele” kapsamında düzenlenen farkındalık eğitimine kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Başkan Berrin Özan, Uzman Polis Memuru   Özlem Avcı’ya teşekkür ederek çiçek akdim etti.

“Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele” kapsamında başlatılan özel farkındalık eğitimleri devam edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum