-

TOPLANTIDA 'ANIZ YAKAN GELECEĞİNİ YAKAR' DEDİLER

2019 yılı Anız Yangınlarının Önlenmesi ile ilgili Valilik Genelgesi ile anız yangınlarının önlenmesi noktasında çalışmalar yapılmaktadır.

TOPLANTIDA 'ANIZ YAKAN GELECEĞİNİ YAKAR' DEDİLER
29 Temmuz 2019 - 13:36
2019 yılı Anız Yangınlarının Önlenmesi ile ilgili Valilik Genelgesi ile anız yangınlarının önlenmesi noktasında çalışmalar yapılmaktadır. Bu genelge ile tarımsal üretimin ana kaynağı olan toprağın biyolojik, kimyasal,  fiziksel yapısının ve çevrenin korunarak, doğal denge içerisinde toprağın verimliliğini sürdürülebilirliği için gerekli önlemleri almak, hububat tarımında hasadı takiben toprağın yapısına ve çevreye vereceği zarar göz önüne alınarak, anız yakılmasının önlenmesi için alternatif tedbirlerle ilgili olarak teknik elemanların, çiftçilerin eğitilmesini ve kamuoyunun bilgilendirilmesi hedeflenmektedir.

Bu bağlamdan Aksaray Valiliğinin himayesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, AFAD, Aksaray Belediyesi ve Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı ortak çalışmaları ile hazırlanan eylem planı, genelge, afiş ve bakanlığımıza ait kamu spotu hakkında Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde değerlendirme toplantısı yapıldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum