-

ÜNLÜ TARİHÇİ AHMET ŞİMŞİRGİL AKSARAY'DA KİTAP FUARINDAYDI

Geçen hafta Türkiye gündeminde yer alan Prof Dr. Ahmet Şimşirgil Aksaray kitap fuarında sevenleriyle buluştu. Fuarda kendisine ayrılan standa kitaplarını İmzalayan Şimşirgil 17.00 de söyleşiye katıldı.

ÜNLÜ TARİHÇİ AHMET ŞİMŞİRGİL AKSARAY'DA KİTAP FUARINDAYDI
11 Ekim 2019 - 17:42


Geçen hafta Türkiye gündeminde yer alan Prof Dr. Ahmet Şimşirgil Aksaray kitap fuarında sevenleriyle buluştu. Fuarda kendisine ayrılan standa kitaplarını İmzalayan Şimşirgil 17.00 de söyleşiye katıldı. Gençlerin kitap okumasını öneren her okuyucunun bir fidan olduğunu söyleyen Şimşirgil Aksaray’da başlatılan Ağaçlandırma seferberliğine bende katılacağım diyerek Aksaray Orman müdürlüğü personelince verilen fidanı aldı yerinede bir kitap bağışladı.    

Geçen Hafta Tokat’taki kitap fuarına katılacak, Türkiye’ in önde gelen tarihçilerinden ve Türkiye Gazetesi yazarı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in  pazar günü yapacağı imza günü iptal edildi. Ünlü yazarın fuara davetli olduğu günler öncesinde afişlerde yer alırken, son anda gelen iptal kararı akıllarda soru işaretleri oluşturdu. Bir süredir Şimşirgil'in imza gününe, Tokat Milletvekili Özlem Zengin’in katılmasını istemediği söylentilerinin, programın iptal edilişiyle doğru olduğu ortaya çıkmıştı.

Aksaray Kitap fuarından oldukça memnun ayrılan Kitap severlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan  Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Tokattaki iptal olayına değinmedi.

Şimşirgil, 1959′da Boyabat’ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini aynı yerde tamamladı. 1978′de girdiği Atatürk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü’nden 1982′de mezun oldu. 1983′te aynı bölümdeki Yeniçağ Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak vazifeye başladı. 1985′te Yüksek Lisansı’nı tamamladı. 1989′da Marmara Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü’ne naklen geçiş yaptı.

1990′da “Osmanlı Taşra Teşkilatı’nda Tokat (1455-1574)” isimli çalışmasıyla Tarih Doktoru ünvanını aldı. 1997′de “Uyvar’ın Osmanlılar Tarafından Fethi ve İdaresi” isimli takdim teziyle Doçent oldu. 2003′te Profesör kadrosuna atanan Şimşirgil’in Osmanlı şehir tarihi, siyasi hayatı ve teşkilatı ile ilgili çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda ilmi makalesi bulunmaktadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum