-

ACAR'DAN OAGC, 32'İNCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ MESAJI

Orta Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Celil Acar Kuruluşuyla Aksaray ilinde gazetecilik meslek örgütlenmesine yeni bir soluk ve anlayış getiren Orta Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nin kuruluşunun otuz ikinci yıldönümünü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

ACAR'DAN OAGC, 32'İNCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ MESAJI
20 Haziran 2022 - 11:49
Celil Acar; "Kuruluşuyla Aksaray ilinde gazetecilik meslek örgütlenmesine yeni bir soluk ve anlayış getiren Orta Anadolu Gazeteciler Cemiyeti kuruluşunun otuz ikinci yıldönümünü kutluyor.

16 Haziran 1990 tarihinde kurulan Orta Anadolu Gazeteciler Cemiyeti  (OAGC), kuruluş ve teşkilatlanma sürecini tamamlayarak Aksaray özelinde kısa sürede başarılı çalışmalara imza attı. OAGC, mesleki faaliyetlerinin yanı sıra; 17 Ağustos 1996 tarihinde  “Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Başkanlar Konseyi”nin ilk toplantısına ev sahipliği yapmış olması önem taşımaktadır. Dönemin Devlet Bakanı Namık Kemal Zeybek, gazeteciler; Nail Güreli, Nazmi Bilgin, İsmail Sivri ve 45 civarında gazeteciler cemiyeti başkanı katılım sağladı. Basının sorunlarının gündeme getirildiği bu toplantıda,  federasyonlaşmanın gereği ve önemi  üzerinde de duruldu.

Orta Anadolu Gazeteciler Cemiyeti  (OAGC)  yine mesleki çalışmalar kapsamında; dönemin Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Ertan Cillov, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengü, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek ve Prof.Dr. Korkmaz Alemdar’ı eğitim seminerleri için gazeteciler ile buluşturmuştur. OAGC’ne kazandırılan hizmet merkezinin açılışı duayen gazeteci Yavuz Donat’ın katılımıyla gerçekleştirilmiştir.  Yine mesleki faaliyetler kapsamında, Milli eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalanarak “Fotoğrafçılık Kursu” açılarak bu tür kurslar süreklilik kazanmıştır.

Orta Anadolu Gazeteciler Cemiyeti  (OAGC), medyanın son yıllarda hızlanan dijital dönüşümünü de dikkate alarak gazete ve gazetecilerin yeni medyaya hazırlanması noktasında da bilgilendirme çalışmalarında bulunmuştur. Pandemi nedeniyle hemen her alanda olduğu gibi medya sektöründe de ciddi sorunlar yaşanmıştır. Dijital değişim ve dönüşümle sıkıntılı bir sürece giren geleneksel yerel medya pandemide daha da zor günler yaşamıştır. Dünyamız artık dijital bir köye dönüşmüş, yerel medya da bu süreçte kendisini yenileyerek dönüşüme uyum sağlaması gerekmektedir.

Medya özgürlüğü ve evrensel gazetecilik ilkeleri Orta Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ’nin en duyarlı olduğu konuların başında gelmektedir. Orta Anadolu Gazeteciler Cemiyeti  (OAGC), içinde bulunduğumuz çağda, hiçbir sansür ve yasaklamanın doğru olmadığının bilincindedir. Aynı zamanda, OAGC, “Bağımsız yerel medya, yerel kalkınmanın ve demokrasinin en  etkili unsurudur” anlayışı içindedir.

Bu amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda çıktığımız bu yolda, otuz ikinci yaşımıza girmiş olmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Başta kurucu başkanımız Şeref Yeşildal ve bu güne kadar görev yapan Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Sevinç ve mutluluğumuzu üyelerimiz, meslektaşlarımız ile paylaşıyor, bizlere destek olan herkese yürekten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


                  16.06.2022
                                        CELİL ACAR
ORTA ANADOLU GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI

YORUMLAR

  • 0 Yorum