-

AK PARTİ AKSARAY İL BAŞKANI ALTINSOY'DAN KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİALARINA YANIT

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “çiftçilerin yeterince desteklenmediği” yönündeki iddialarının gerçeklik taşımadığını belirterek, tarımsal desteklerde 2020’de yaklaşık 267 milyon lirayla rekora imza atıldığını bildirdi.

AK PARTİ AKSARAY İL BAŞKANI ALTINSOY'DAN KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİALARINA YANIT
01 Mart 2021 - 12:49
AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “çiftçilerin yeterince desteklenmediği” yönündeki iddialarının gerçeklik taşımadığını belirterek, tarımsal desteklerde 2020’de yaklaşık 267 milyon lirayla rekora imza atıldığını bildirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “çiftçilerin yeterince desteklenmediği, borçlarını ödeyemediği ve kredi borçlarının ertelenmediği” yönünde asılsız iddialarda bulunduğunu aktaran İl Başkanı Altınsoy yaptığı yazılı açıklamada,  gerçek verilere dayalı bilgilendirmelere değindi.
Asılsız iddialarının hiçbir gerçeklik taşımadığının altını çizen Başkan Altınsoy, sadece 2020’de verilen tarımsal desteklerdeki tarihi rekorun, 2002’den bu yana izlenen yapıcı politikanın bir sonucu olduğunu vurguladı.

AK Parti’nin, yasal düzenlemeler ve teşviklerle her zaman çiftçinin ve üreticinin yanında olduğunu kaydeden Altınsoy, “Üretimden hasada, işlemeden satışa her aşamada üreticimizi destekledik. Gübre ve yemde KDV’yi kaldırdık, mazot maliyetinin yarısını, tohum ve fidan kullanımını ve üretimini uzun yıllardır destekliyoruz. Genç çiftçilerimize hibe desteği sağlıyor, kırsal kalkınma destekleri ile tarımsal üretim tesislerinin kurulmasına yüzde 50 hibe veriyoruz. Tarımsal kredilerde faizleri düşürdük, tarımının birçok alanında üreticilerimize sıfır faizli kredi sağladık. Başlattığımız Milli Tarım Projesi ile hem bitkisel üretimi, hem de hayvancılığı destekliyor, planlı ve kendimize yeterli üretimi hedefliyoruz. Arazi toplulaştırma, güvenilir gıda, işletme bazlı danışmanlık sistemi, eğitim-yayım, tarımsal sigorta ve daha birçok alanda ürettiğimiz yenilikçi çözümlerle daha verimli bir zirai hayat inşa ettik, etmeye de devam ediyoruz.


Tarımsal desteklerde 2002 – 2020 yılları arasında 2 milyar lira ile tarihi bir rekora imza atarak çiftçimizin yanında ve üretici dostu olduğumuz ortaya koyduk. İlimizde tarımsal üretim değeri 2002 öncesi 471.164 lira iken 2002 ve 2019 yılları arasında uyguladığımız başarılı politikalarla bin 195 değişim ile 6.102.595 liraya yükselerek ülke ekonomisine güçlü bir destek sağladık. Aksaray üretiyor Türkiye kazanıyor programı çerçevesinde 2020 yılında arpa üretiminde 279 bin 801 tonla 7., çerezlik kabak üretiminde 5 bin 211 ton ile 4., 991.397 küçükbaş hayvan varlığı ile 20., çerezlik ayçiçeği üretiminde 17.553 ton ile 4., arı işletme sayısında 4., süt üretiminde 9., büyükbaş hayvan varlığında 336 bin 263 ile 15., sarımsak üretiminde 9.245 ile 4., patates üretiminde 250.349 tonla Türkiye’de 7. sıradayız.

Aksaray’ımızda tarımda katma değeri yüksek, ileri teknolojiye dayalı bir üretim modelini esas alarak planlı tarım ve hayvancılık için gerekli yapısal dönüşümleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Böylece bereketli topraklarımızın verimliliğini potansiyeline ulaştırarak bölgesel rekabet gücümüzü arttıracağız. Lafla değil icraatla, milletimize hizmetkar olarak yolumuza devam edeceğiz. Birde “Devlet akılla, mantıkla, bilgiyle yönetilir” ifadelerini kullanıyorlar. Doğru bir söz kullanmış, çünkü milletimiz sizi değil dünya liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidarda tutuyorsa, emaneti ehline teslim ediyorsa bir sebebi var. Halkın size emanet etmiş olduğu illerin, makamların vahim halini görüyor ve biliyoruz. Devlet, heykelle, çöple, çukurla, yönetilseydi kazanabilirdiniz. Milletimiz sizin yaptıklarınızı unutmadığı için emaneti size asla teslim etmedi” dedi.
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum