-

AK PARTİ İL BAŞKANI AKTÜRK; "AKSARAY İÇME SUYU ARITMA TESİSİ TAMAMLANDI"

Aksaray İçme suyu arıtma tesisindeki gelişmelere değinen Başkan Aktürk, arıtma tesisinin tamamlandığını, bu yıl içerisinde içme ve kullanma suyunun kente iletilmesi ve yatırımın kısmi faydaya dönüşmesinin sağlanmasının planlandığını aktardı.

AK PARTİ İL BAŞKANI AKTÜRK; "AKSARAY İÇME SUYU ARITMA TESİSİ TAMAMLANDI"
27 Eylül 2023 - 11:29

AK PARTİ AKSARAY İL BAŞKANI AKTÜRK, DSİ YATIRIMLARINI DEĞERLENDİRDİ


AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, DSİ 4. Bölge Müdürlüğü tarafından Aksaray’da yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

Türkiye’de 2002 yılından bu yana başta eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye birçok alanda atılan adımlar ve gerçekleştirilen reformlardan Aksaray’ın da kazanımlar elde ettiğine değinen Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan hizmet yolculuğunun artarak devam ettiğini vurguladı.
Aksaray Uluırmak (Mamasın) Barajı sulaması yenileme inşaatındaki son çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Aktürk, “Açık kanal olarak hizmet gören toplam 21 bin 420 hektarlık Uluırmak Sulamasının borulu şebeke haline dönüştürülmesi amacıyla yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Şu ana kadar 15 bin metre boru sahaya indirilmiştir. Yılsonuna kadar 30 bin 565 km tamamlanması hedeflenmektedir.”

Aksaray İçmesuyu arıtma tesisindeki gelişmelere de değinen Başkan Aktürk, arıtma tesisinin tamamlandığını, bu yıl içerisinde içme ve kullanma suyunun kente iletilmesi ve yatırımın kısmi faydaya dönüşmesinin sağlanmasının planlandığını aktardı.

Sarayhan Köyünde 1 adet menfez, Aksaray Merkez İsmailağatolu Köyü girişinde bulunan 1 köprünün de bu yıl içerisinde hizmete açılacağını aktaran Aktürk, “Ayrıca KOP (Konya Ovası Projesi) kapsamında İl Özel İdaremiz tarafından ihalesi yapılan, finansmanı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımız tarafından sağlanan Aksaray Ortaköy Balcı Göleti 2. Kısım Kapalı Sistem Sulama Tesisini de yılsonuna kadar bitirip bölge halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. 22 yıldır söz verdiğimiz gibi milletimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum