-

Akın: "Enerji faturalarına 6 ayda 10 zam"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Akın: "Enerji faturalarına 6 ayda 10 zam"
03 Haziran 2021 - 19:45

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi:

"CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; 6 ayda enerji faturalarının 10 kez zamlandığını belirterek; "Müjde dediler, zam yaptılar. Vatandaş artık yeni bir zammı kaldıramaz. Bu nedenle iktidarın Cuma günü açıklayacağı en iyi müjde 'erken seçim kararı' olacaktır" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ta Cuma günü bir müjde vereceğini duyurdu. 21 Ağustos 2020 tarihinde vatandaşlara verilen doğalgaz rezervi müjdesinin ardından doğalgaza 6 aydır düzenli olarak zam yaptılar.

"Her müjde zamma dönüştü"

Her müjde zam oldu. Her müjdeyle vatandaş faturaların düşeceğini hayal etti; zam gerçeğiyle karşılaştı. Zaten 20 Mayıs'ta yapılan ÖTV zammı, ardından 1 Haziran'da yapılan 6. doğalgaz zammı da yeni müjdenin adeta habercisi oldu.

"Enerji faturalarına zam yağmuru"

Yalnızca 2021 yılında vatandaşlarımız faturaların düşmesini beklerken; yağmura dönen zamlarla karşılaştı. 1 Ocak'tan bu yana doğalgaza 6 zam; akaryakıtta pompa fiyatlarına yansıyan 2 zam; elektriğe 1 zam; akaryakıttan alınan ÖTV'ye de bir zam yaptılar.

"Enerjide 10 doz zam yaptılar"

Vatandaş artık yapılan zamları kaldıramaz hale geldi. Bu süre içerisinde Saray ve çevresine 3 doz aşı yapılırken; vatandaşımıza yalnızca enerji faturaları üzerinden tam 10 doz zam yapıldı. Aşırı zam dozu, vatandaşın cebinin dengesini bozdu.

"En iyi müjde erken seçim kararı olur"

Son altı aydır verilen müjdeler zamma dönüştü. Vatandaşlar artık yeni müjde açıklanacağı zaman, "Eyvah yine zam gelecek" diyor. Bu nedenle iktidarın Cuma günü açıklayacağı en iyi müjde "erken seçim kararı" olacaktır. Vatandaşlarımız artık sandığın bir an önce gelmesini talep ediyor. 

Hibya Haber Ajansı


HIBYA

YORUMLAR

  • 0 Yorum