-

AKSARAY'DA KENDİNİ KAMU GÖREVLİSİ OLARAK TANITAN DOLANDIRICI YAKALANDI

Aksaray İli Merkez ilçesi Sevinçli köyünde kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak G.T. isimli vadandaşın 1000 Sterlin, 4500 TL Nakit ve 25 gr’ lık 2 adet bileziğinin dolandıran şahıs Jandarma operasyonuyla yakalandı.

AKSARAY'DA KENDİNİ KAMU GÖREVLİSİ OLARAK TANITAN DOLANDIRICI YAKALANDI
06 Nisan 2021 - 13:25
Konuya ilişkin yapılan açıklamada; "Aksaray İli Merkez ilçesi Sevinçli köyünde G.T. isimli vadandaşın 1000 Sterlin,  4500 TL Nakit ve 25 gr’ lık 2 adet bileziğinin kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan kimliği belirsiz şahıslar tarafından alınmak suretiyle 29 Mart 2021 tarihinde dolandırıldığı ihbarı alınmıştır.
         
          İhbarın İl Jandarma Komutanlığına bildirilmesini müteakip, konuya derhal reaksiyon gösterilerek İl Jandarma Komutanlığına bağlı unsurlar söz konusu bölgeye sevk edilmiştir.
         
          Konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Jandarma Dedektifleri (JASAT) tarafından yapılan araştırmada; siyah kapüşonlu montlu ve maskeli bir şahsın tespit edildiği, şahsın kimliğinin tespiti çalışmaları kapsamında olay yeri yakınında ve güzergah üzerinde bulunan (32) kameranın yaklaşık (4) saatlik kaydının alınarak incelemesi yapılmıştır.
         

          Şüphelinin olay tarihinde Niğde ilinden Aksaray’a otobüs ile geldiği, Aksaray Şehirlerarası Otobüs Terminalinden ticari taksiye binerek Sevinçli Köyüne gittiği ve suçu işlediğinin tespit edilmesi üzerine şahsın takibine başlanılmış ve 04 Nisan 2021 günü Adana ilinden Sivas iline otobüste yolculuk yaptığı bilgisine ulaşılmasını müteakip Niğde İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçilmiş ve icra edilen başarılı operasyon sonucunda şüpheli E.T yakalanarak gözaltına alınmıştır.

          Cumhuriyet Savcılığından alınan talimat kapsamında gerekli tahkikatın tamamlanarak Şüpheli E.T 05 Nisan 2021 tarihinde Aksaray Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiş ve adli makamlarca tutuklanmasını müteakip Aksaray Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.
" denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum