-

AKSARAY'DA KIŞ ÖNCESİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN...

Kış öncesi sokak hayvanları için 100 kulübe ve 100 kuru mama kampanyası başladı....

AKSARAY'DA KIŞ ÖNCESİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN...
13 Kasım 2021 - 12:58


Kış öncesi sokak hayvanları için 100  kulübe ve 100 kuru mama kampanyası başladı

Soğukların artmasıyla birlikte sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin barınma ve beslenme ihtiyaçlarını gidermek için hayvansever çevreci kuruluşlar harekete geçtiler.

"100 kulübe 100 mama kampanyası" için açıklamada bulunan Yeşil doğa Hayvan hakları temsilcisi Mimarlık Bürosu sahibi  Metin Başpınar " Aksaray kış şartları çok çetin geçen bir ilimiz, hepimiz sıcacık yuvalarımız da yaşarken dışarıda da sokak hayvanları diye bilinen kedi ve köpek dostlarımızın barınma ve beslenme ihtiyaçlarının giderilmesi gerekir. Aksaray Valiliğimizin ve Belediyemizin çabalarını taktir ediyoruz ancak yanı başımızdaki tüm sokak hayvanlarından bizler sorumluyuz. işte bu yüzden "her canlı kutsaldır" düsturuyla onları hatırlamamız insan oluşumuzun gereğidir. Tüm Doğa severleri bu hayırlı kampanyaya bir kulübe yada bir kuru mama  desteği vererek katılmaya  davet ediyoruz" dedi.


Mimarlık Bürosu Sahiibi  Metin Başpınar  daha önce Anadolu Ajansı haberlerine konu olmuş "73 Yaşındaki Metin Başpınar, 20 Yıldır Pazar Arabasıyla Sokak Hayvanlarına Yiyecek Taşıyor" başlığıyla yayınlanmıştı.
73 yaşındaki Metin Başpınar, yaklaşık 20 yıldır pazar arabasında taşıdığı yiyecekler ile kentin belirli noktalarındaki sokak hayvanlarını besliyor.


Habere göre ;

Aksaray‘da yaşayan 73 yaşındaki Metin Başpınar, haftada 3 kez kasaplara giderek sakatat, sosis ve tavuk kemiği alıyor.  Bunlardan yaptığı karışımla, kent merkezi ve çevresindeki 5 bölgeye giderek onlarca kedi ve köpeğin karnını doyuran Başpınar, kuşlara da bayat ekmek ve buğday veriyor. Pazar arabasına yüklediği yiyecekleri haftanın belirli günlerinde 8 kilometre yürüyerek hayvanlara götüren Başpınar, her gittiği yerde yolunu gözleyen kedi ve köpekler tarafından karşılanıyor. " denilmişti

Aksaray'lı hayvanseverlerin soğuk kış şartlarında biraz olsun barınmasına yol açacak olan kampanyaya ilk destek 10 adet köpek  kulübesi bağışıyla  Doğan Profil sahibi Muammer Doğan oldu, ilk kuru mama bağışında İncesu Yardımlaşma dernek başkanı Ayşegül Ünal'dan geldi. 

Aksaray'da birçok kedi ve köpek Belediye denetimleri altında barınaklarda yaşamasına rağmen daha fazlası zor şartlar altında  sokaklarda yaşamını sürdürüyorlar. 

Yeşil Doğa Hayvan Haklarından sorumlu Metin Başpınar kampanya sorumluluğunu bir heyetle sürdürerek Aksaray merkez ve ilçelerinde değerlendirilmek üzere " 100 kulübe 100 kuru  mama " kampanyası başlatarak ihtiyaçları temin etmeye çalışacaklar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum