-

AKSARAY'DA TOGG'A BÜYÜK İLGİ

Aksaray Belediyesi tarafından Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili olan TOGG T10X 15 Temmuz Milli İrade Meydanın da vatandaşlara sergilendi. Araç vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

AKSARAY'DA TOGG'A BÜYÜK İLGİ
10 Mayıs 2023 - 07:54

BAŞKAN DİNÇER; “60 YILLIK ÖZLEMİMİZ SONA ERDİ, ALLAH DAHA GÜZEL GÜNLER NASİP ETSİN”


Aksaray Belediyesi tarafından Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili olan TOGG T10X 15 Temmuz Milli İrade Meydanın da vatandaşlara sergilendi. Araç vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Vatandaşlar TOGG'u detaylıca inceleyip, önünde fotoğraf çektirdi. Yerli aracın etrafını dakikalar içinde saran Aksaraylılar, gurur duyduklarını ve imkânları dâhilinde aracı satın almaya çalışacaklarını belirtti.

TOGG’un şehir merkezine gelişi esnasında yol güzergahındaki yüzlerce vatandaş evlerinden, iş yerlerinden aracın resmini çekebilmek için büyük çaba sarf ettiler.


İlk olarak Aksaray Belediyesi önüne gelen Anadolu kırmızısı rengindeki TOGG T10X burada da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Yerli ve milli sanayinin gelişiminin en büyük göstergelerinden birisi olan TOGG'u vatandaşlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi. “Vatandaşlarımızın çok yoğun bir ilgisi var. 60 yıllık duyulan özlemin sonucu bu ama geldiğimiz süreçte Türkiye’miz savaş gemimiz, uçağımız, tankımız, helikopterimiz ve en nihayetinde kendi otomobilimizi de üretmiş oldu. TOGG Dünya liginde yarışacak, elektrikle çalışan son derece modern bir araç. İnşallah Aksaraylı hemşerilerimize ülkemize hayırlı olsun. Allah daha güzel günler göstermeyi nasip etsin” dedi.

Aksaray Belediye binası önünden araca binen Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, binlerce vatandaşın eşliğinde TOGG’un sergileneceği 15 Temmuz Milli İrade Meydanına dakikalar sonra ulaşabildi.

Büyük bir dikkatle camdan içeri bakarak inceleyen vatandaşlar ise,"Milli imkanlarla yapılan mükemmel bir araç. Araçtan öte milli gururumuz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz. Allah Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin” Dediler.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum