-

AKSARAY DİYANETTEN MALAZGİRT'TE VEFA!!!

Anadolu’yu milletimize açan şanlı Malazgirt destanı Aksaray Müftülüğü tarafından anlamlı bir etkinlikle anıldı.

AKSARAY DİYANETTEN MALAZGİRT'TE VEFA!!!
30 Ağustos 2023 - 08:28

   Müslüman milletimizin imanlarından gelen birlikle Cuma Namız sonrası hitap ettiği askerlerine ”Ölürsem Şehit Kalırsam Gazi” nidasıyla hitap eden Sultan Muhammed Alparslan komutasındaki askerlerin misli, misline fazla olan Roma İmparatoru Romen Diyojen komutasındaki askerlerinin yenilgiye uğratılmasının 752. kutlu yıl dönümü Aksaray Müftülüğü tarafından anlamlı bir etkinlikle kutlandı.

ŞANLI ZAFERİN KAHRAMANLARI HASANDAĞI ZİRVESİNE ŞANLI BAYRAĞIMIZI ASARAK ANDILAR
 
 Edinilen bilgiye göre Diyanet Aksaray Amatör İzcilerinden oluşan 7 kişilik Aksaray Müftülüğü din görevlileri Diyanet Amatör izcileri liderleri ve İzcilik il sorumlusu  İsmail Uzer liderliğinde Hasandağına tırmandılar.


   7 Kişilik Diyanet İzcilik grubunu  tırmanmanın başladığı yerde Bursa ,Gazi Antep ve Ankara ile Aksaray merkezinden katılan 20 kişiyle birlikte dağa tırmandılar.
 
Sabah Saat 04.00 de başlayan ve 5.5 Saat süren tırmanma yürüyüşü nün ardından zirveye çıkan ekip buraya şanlı bayrağımız dikmenin yanında zirve defterin ede çıkışlarını yazarak 3.5 saat süren inişin ardından tırmanmanın başladığı yere ulaştılar.
 

 İsmail Uzel ile arkadaşlarının şanlı Malazgirt destanın klasik program yerine Hasandağına gerçekleştirdikleri yürüyüşle gerçekleştirmeleri kamuoyunun taktiriyle karşılandı.

( Haber Ali Genç)

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Beçenek Ağaçören
    7 ay önce
    752. Yıl dönümü ifadesi tamamen yanlış. Haberin içine edilmiş. 49 Yıl sonra 1000 Yıl olacak. Siz hesabı nerde öğrenip nereye göreye yapıyorsunuz.