-

AKSARAY İHH'DAN 2020 YILININ İLK GÜNLERİNDE İDLİB'E ÜÇ TIR YARDIM

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği, Esed Rejimi ve Rus uçak saldırıları neticesinde oluşan yoğun göç dalgasından dolayı İdlib ve Türkiye arasındaki zeytinliklere sığınan binlerce aile için değerlendirilmek üzere Aksaray merkezden iki tır su ve Eskil İHH Temsilciliğinden bir tır kömür gönderdi.

AKSARAY İHH'DAN 2020 YILININ İLK GÜNLERİNDE İDLİB'E ÜÇ TIR YARDIM
08 Ocak 2020 - 09:48
Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği, Esed Rejimi ve Rus uçak saldırıları neticesinde oluşan yoğun göç dalgasından dolayı İdlib ve Türkiye arasındaki zeytinliklere sığınan binlerce aile için değerlendirilmek üzere Aksaray merkezden iki tır su ve Eskil İHH Temsilciliğinden bir tır kömür gönderdi. Reyhanlı'ya doğrudan gönderilen yardımların büyük sıkıntı içinde olan mağdurlara bir an önce yetiştirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz, her türlü zorluğa rağmen, adeta soykırıma tabi tutarcasına yok edilmeye çalışılan bir milletin elinden tutmak için ellerinden gelen desteği sunmaya çalıştıklarını söyledi. Savaşta en mağdur kesimin çocuklar, hastalar ve yaşlılar olduğunu vurgulayan Korkmaz, hayırseverlerin destekleriyle bölgeye un, soba, kömür ve kıyafet gönderileceğini belirtti.

"İslam dini, gayrimüslim de olsa zor durumda olan herkese yardım etmeyi emretmekte ve İHH olarak biz de bunun gereğini yerine getirmeye gayret etmekteyiz." diyen Korkmaz, bağış yapan tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Yardımların devam edeceğini vurgulayan İHH Başkanı Korkmaz, İdlib'e yardım göndermek isteyenlerin aşağıdaki dernek hesabına havale/EFT yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Hesap Adı:

Aksaray İnsan Hak Ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği

Iban No: TR680020500009105070200001

Açıklama: İDLİB  

YORUMLAR

  • 0 Yorum