-

AKSARAY İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ 2019 ŞUBAT AYI ASAYİŞ İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI

Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde özellikle asayiş, kaçakçılık ve narkotik olaylarına karşı yürüttükleri başarılı operasyonlar ile Şubat ayında da suçlulara göz açtırmadı.

AKSARAY İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ 2019 ŞUBAT AYI ASAYİŞ İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI
07 Mart 2019 - 10:13
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şahsa ve mala karşı işlenen suçlara karışan şahıslara yönelik yapılan başarılı operasyonlarda, 36 ayrı ev, işyeri ve otodan hırsızlık, kasten yaralama, fuhşa teşvik, hayasızca hareketler olayına karıştığı tespit edilen 53 şahıs yakalanmış, 10 şahıs TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmiştir.

 

İl geneli yapılan denetim ve ŞOK uygulamalarda ve yol kontrol noktalarında 10.740 şahsın UYAP-GBTsorgusu yapılmıştır. Haklarında yakalama kararı bulunan 101şahıs ile bakaya ve yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 129 şahıs yakalanmıştır. Adli makamlara sevk edilen ve haklarında 3 yıl ile 15 yıl arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 24 şahıs TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmiştir. Asayiş Şube müdürlüğü ekipleri tarafından şüpheli şahıslardan1 Adet Ruhsatsız tabanca, 12 adet av tüfeği, 8 adet kurusıkı tabanca, 242 adet fişek, 39 adet bıçak, 2 adet çalıntı motosiklet ele geçirilmiştir.

 

İlimiz merkezinde ve İlçelerde Kayıp olarak Aranan toplam 8 şahıs bulunmuş, ülkemize kaçak yollardan girdiği tespit edilen toplam 47 yabancı uyruklu şahsın sınır dışı işlemi yapılmıştır.

 

            Narkotik ekipleri tarafından özellikle torbacı tabir edilen sokak satıcılarına karşı yürütülen operasyonlarda 23 olayda 41 şüpheli hakkında işlem yapılmış, 11 şüpheli TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmiş, şüpheli şahıslardan çok miktarda satışa hazır paketlenmiş halde uyuşturucu madde ele geçirilmiştir.

 

            KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 10 ayrı kaçakçılık ve organize suç olayında 13 şahsa adli işlem yapılmış, 8 adet ruhsatsız tabanca, 4 av tüfeği, 1 kuru sıkı tabanca, 210 fişek, 25.650 kg atık yağ, 10 adet cep telefonu, 315 adet cep telefonu ekranı ele geçirilmiştir.

 

            2019 yılının Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilmesinden sonra özellikle yayalarımızın güvenliği ile ilgili trafik ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalar sonucunda;

 

17.531 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, kusurlu görülen 5.471 araç ve sürücüsüne 1.804.690 TL. İdari para cezası uygulanmış, 201 araç trafikten men edilmiştir. Sorumluluk bölgemizde 1 ölümlü ve48 yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 1 vatandaşımız hayatını kaybederken 78 vatandaşımızda yaralanmıştır.

MOBESE kameralarından yapılan denetimlerde; ters yöne giren, kırmızı ışık ihlali yapan, hatalı park eden, araç kullanırken cep telefonu ile görüşme yapan ve emniyet kemeri takmayan 121 sürücüye 25.265TL idari para cezası uygulanmıştır. Alkollü araç kullanmaktan 5, drift atmadan 1, sağlık şartlarından 1 araç sürücüsünün sürücü belgesine geçici olarak el konulmuştur.        

Aksaray Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaş odaklı hizmet anlayışımız çerçevesinde halkımızın huzur ve güven ortamında yaşam sürdürebilmesi için suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum