-

AKSARAY'IN HAYIRLI EVLATLARI VE ADAMLARI CUMA GÜNÜ ERVAHTA ANILACAK!!!

28 yıl önce 24 Aralık 1993 günü geçirdiği elim bir trafik kazasında arkadaşı Mimar Ahmet Taneri ile birlikte vefat eden Gazeteci-Yazar merhum Çapan Tekeli’nin geçirdikleri kazanın 1. yıl dönümü olan 1994’dün 24 Aralık gününden itibaren başlatılan ve daha sonra ilimizin hayırlı evlatlarıyla...

AKSARAY'IN HAYIRLI EVLATLARI VE ADAMLARI CUMA GÜNÜ ERVAHTA ANILACAK!!!
20 Aralık 2021 - 08:49
28 yıl önce 24 Aralık 1993 günü geçirdiği elim bir trafik kazasında arkadaşı Mimar Ahmet Taneri ile birlikte vefat eden Gazeteci-Yazar merhum Çapan Tekeli’nin geçirdikleri kazanın 1. yıl dönümü olan 1994’dün 24 Aralık gününden itibaren başlatılan  ve daha sonra ilimizin hayırlı evlatlarıyla ilimizden olmamalarına rağmen  ilimizdeki görevleri esnasında var güçleriyle birimizin bin olabilmesi için direk ve dolaylı olarak katkıda bulunanlarında her geçen yıl listeye eklenenlerle sayıları artanlar bu senede 27. defa Cuma Namazından sonra Ervah kabristanlığı Somuncu Babanın eski Camisi önünde yapılacak programla anılacaklar. 
 
 27 yıldır aralıksız olarak anma programlarını organize ederek artan ve eksilen katılımcılarla memleketimizin hayırlı evlatları ile memleketimizden olmasalar da görevleri esnasında direk ve dolaylı olarak ortaya koydukları samimi çabalarıyla birimizin bin edilmesine katkıda bulananları anma programlarını düzenleyen  Gazeteci-Yazar Ali Genç Cuma günü yapılacak 27. anma programıyla ilgili verdiği bilgide; 
   ” Mevla’mız izin verirse 27.sını yapacağımız anma programımızda; 
  “ Tarihi sırasına göre Sultan Abdülhamit Hanım baş yaveri (Serkuruni) Ortaköylü Hacı Ali Paşa, Atatürk, Vehbi Çorakçı,  Dr. Adan Adıvar ve Eşi Halide Edip Adıvar, Medeni Berk ,Oğuz Demir Tüzün, Ömer Kaşif Nalbantoğlu,8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Mehmet  Altınsoy. 
   ANAP Grup başkan Vekili Raşit Daldal, Kaymakam Yüksel Özden ,Vali Ünal Özgödek ,Gazeteci-Yazar Mahir Südemen ,Gazeteci-Yazar Çapan Tekeli, İsmail Baysal ,Tarihçi İbrahim Hakkı Konyalı, Besim Atalay , 1920-33 yılları arasındaki Aksaray ilinin ilk Valisi Sabri Karter, Ahmet Kadıoğlu, Bayram Ali Gürün, Mehmet Dalkılıç ,Muhammed Taki Tatlıpınar ,Mehmet Emin Gürün, Mithat Gürsoy, Mustafa Yazıcı, Profesör Bekir Deniz, Aşık Mehmet Akça(Aşık Molla), Kamber Demir, Gazeteci Mahmut Sabah ve Gazeteci Cengiz Kaluç, Beyhan Gürün ve Ahmet Er’i  dualarla  anacağız.” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum