-

AKSARAY MİLLETVEKİLİ EREL HAYAT PAHALILIĞINI TBMM'Sİ KÜRSÜSÜNDEN GÜNDEME GETİRDİ!!!

TBMM’sinde söz alan İYİ Parti Aksaray Milletvekili yaptığı konuşmada” Vatandaşın Üzerine Kurşun Gibi Lapa Lapa Zam Yağıyor.” Dedi.

AKSARAY MİLLETVEKİLİ EREL HAYAT PAHALILIĞINI TBMM'Sİ KÜRSÜSÜNDEN GÜNDEME GETİRDİ!!!
27 Ocak 2022 - 09:01
    Ayhan Erel  konuşmasında akaryakıt zamlarının ülke ekonomisine etkileriyle ilgili TBMM başkanlığına verdiği araştırma önergesi üzerine mecliste  aldığı söz için kürsüde yaptığı konuşmada
Akaryakıt zamlarının vatandaşların belini büktüğünü, gelen zamların domino etkisi yaparak diğer tüm ürünlere de zam şeklinde yansıdığına dikkat çekti.
  
   Konuyla ilgililer tarafından bir an önce adım atılması gerektiğine dikkat çeken günden güne gelen zamların vatandaşın kafasını karıştırdığının altını çizen Erel “Akaryakıt fiyatları her geçen gün artmaktadır, hatta haberlere baktığımızda ‘Bugün 24.00’ten sonra akaryakıta zam.’ Haberini gördüğümüzde “Acaba bu, üç gün önceki haber mi?” diye araştırdığımızda, bakıyoruz ki üç gün önceki haber değil, yeni bir zam haberi.
  Akaryakıta bir yılda kırk dokuz kere zam gelmiş.” Siz ne kadar inkâr ederseniz edin vatandaşın üzerine, üzerine kurşun gibi lapa lapa zam yağmaktadır. Yağan kar vatandaşı üşütmemekte, sizin yaptığınız zamlar vatandaşı yakmaktadır

 İĞNEDEN İPLİĞE HER ŞEYE ZAM GELMESİ KAÇINILMAZDIR

   Vatandaşlarımızın alım gücü günden güne erirken, akaryakıt ürünlerine yapılan zamlar bütün sektörlerde maliyeti artıracağı için iğneden ipliğe her şeye zam gelmesi kaçınılmazdır.
   Akaryakıtta gelinen bu seviye Türkiye’de tarımdan imalata, ulaşımdan perakendeye kadar her alanda zam olarak yağmaktadır.

TAŞIMALI SİSTEMLE ÖĞRENCİ TAŞIYAN ESNAF ZOR DURUMDA

  Yine, taşımalı sistem var.
   Kapatılan köy okullarındaki öğrencilerimizin bir kısmı büyük köylere, bir kısmı da lise ve ortaokul bulunan ilçe merkezlerine taşınmaktadır.
   Taşımalı sistemle öğrenci taşıyan minibüsçü esnafı zor durumda.

   Zira, onlar sözleşme yaptıkları tarihte akaryakıtın fiyatı yaklaşık 6,50 iken günümüzde 15’e dayanmıştır.

   Öğrencilerin okullarından mahrum olmaması adına büyük fedakârlık yapan bu esnafımızın devletin kendilerini duyması, bir çözüm üretmesi ve destek vermesini beklemektedirler.
  
 Bir pazarcı esnafı diyor ki “Ben 500 lira depoya koyduğumda 3 ilçeyi gezerek ticaret yapıyordum, şimdi 1.200 lira koyuyorum aynı ilçeleri gezmekte zorlanıyorum.” Otobüsçü esnafı zor durumda, “Artık öğrenciler sömestri tatillerinin dışında özledikleri, hasret kaldıkları analarına, babalarına, memleketlerine gelemiyorlar.

BU ZAMLAR VE HASRET SİZİ BİTİRECEK, İYİLERİ İKTİDAR YAPACAK

Dolayısıyla bu zamlar ve bu hasret önce sizi bitirecek, iyi’leri iktidar yapacak diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.
(Haber Ali Genç)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum