-

AKSARAY MÜFTÜLÜĞÜNE 5 İŞÇİ ALINACAK

Aksaray İl Müftülüğüne bağlı kuruluşların hizmet alanlarında Çevre Temizliği yapılması amacıyla 5 kişilik Toplum Yararına Program düzenlenecek...

AKSARAY MÜFTÜLÜĞÜNE 5 İŞÇİ ALINACAK
07 Eylül 2021 - 15:16

AKSARAY İŞKUR’DAN 5 KİŞİLİK TYP İŞÇİSİ ALIMI


Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak üzere Toplum Yararına Programlar (TYP) düzenlenmektedir.

Bu bağlamda; Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce Aksaray İl Müftülüğüne bağlı kuruluşların hizmet alanlarında Çevre Temizliği yapılması amacıyla 5 kişilik Toplum Yararına Program düzenlenecektir.

6 ay süreyle gerçekleştirilecek Toplum Yararına Programa başvurular 08/09/2021 -12/09/2021 tarihleri arasında İŞKUR e-şube ( www.iskur.gov.tr ) veya ALO-170 iletişim hattı üzerinden yapılacaktır. İl Müdürlüğümüzce TYP başvurusu alınmayacak olup başvurular online gerçekleştirilecektir.

    
        Katılımcılar liste yöntemi ile belirlenecektir.

Genel Şartlar

TYP’ye başvuracak katılımcıların, TYP’ye başvurduğu tarihte İŞKUR’a kayıtlı ve son 1 aydır işsiz olmaları; en az 18 yaşını tamamlamış olmaları; herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); emekli ve malul aylığı almamaları gerekmektedir.

Ayrıca;
1)Bir kişi aynı gün başvuruları başlayan TYP’lerden yalnızca birisine müracaat edebilecektir.

2)Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre; devam eden TYP’lerden aynı hanede ikamet edenler arasından yalnızca bir kişi yararlanabilir.

3)Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, ancak Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin birbuçuk katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamayacaktır. Yurtlar ve sığınma evleri,vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz.

4)Aynı adreste ikamet eden kişilerin listelerde isimlerinin olması halinde; başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacaktır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılacaktır.

5)TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olanlar ve Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar.

İlgililere ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.             

YORUMLAR

  • 0 Yorum