-

AKSARAY OLARAK TEDBİRLERE UYALIM BİR AN ÖNCE NORMALLEŞELİM

Aksaray’da Kovid-19 tedbirleri denetimleri arttırıldı. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu bizzat katıldığı denetimlerde vatandaşlardan tedbirlere ve kurallara uymaları gerektiğini söyledi.

AKSARAY OLARAK TEDBİRLERE UYALIM BİR AN ÖNCE NORMALLEŞELİM
01 Mart 2021 - 15:35

-Aksaray'da Kovid-19 tedbirleri denetimleri devam ediyor



Aksaray’da Kovid-19 tedbirleri denetimleri arttırıldı. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu bizzat katıldığı denetimlerde vatandaşlardan tedbirlere ve kurallara uymaları gerektiğini söyledi.
Vali Aydoğdu merkeze bağlı Helvadere Kasabasında Jandarma ekiplerinin yaptığı denetim uygulamasına katıldı. Sokağa çıkma yasağına rağmen özel araçları ile Hasandağı ve Helvadere Kasabasına gelen vatandaşlar uyarıldı. 

Vali Hamza Aydoğdu Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik ile birlikte kent merkezinde ana arter ve kavşaklarda eş zamanlı yapılan denetimlere katıldı.


Durdurulan araçların sürücülerinden izin belgelerini isteyen Vali Aydoğdu izin belgeleri ve geçerli bir nedenleri bulunmayan bazı sürücülere yasal işlem yapılmasını istedi. Kaldırımda yaya olarak yürüyen vatandaşlar ve araç sürücülerine sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen neden dışarda oldukları sorusunu soran Vali Aydoğdu; vaka sayılarındaki artış nedeniyle kentin kırmızı kategoride bulunduğunu alınan tedbir ve kurallara mutlak suretle uyumasının büyük önem arz ettiğini söyledi.


-Tedbirlere uyalım bir an önce normalleşelim



Vali Aydoğdu gazetecilere yaptığı açıklamada; illerde yerindelik kararı gereği yeni bir uygulamaya geçileceğini bunun için Aksaray’da işi sıkı tutmaya çalıştıklarını söyledi.
Güvenlik güçleri ile tüm şehrin girişlerini, çıkışlarını beraber kontrol ettiklerini ifade eden Vali Aydoğdu: "Maske, mesafe ve hijyen konusunda bir sıkıntı yok. Bizim bir an önce normalleşip okulları, iş yerlerini açmamız gerekiyor. Dünyayı etkisi altına alan bu salgının sosyal açıdan, ekonomik açıdan büyük etkisi oluyor. Onun için bizim iş yerlerimizi, okullarımızı açabilmemiz için normalleşmemiz gerekiyor. Bunun içinde kurallar zaten belli. İnsanların ne zaman sokağa çıkacağı ne zaman eve gireceği, hangi şartlarda alışverişe çıkacağı, bütün kurallarla, genelgelerle hep biz ilimizde duyuruyoruz. Lütfen ama lütfen kurallara uyalım. Geleceğimiz için normalleşmemiz gerekiyor. Çünkü çocuklarımız evde yoruldular, usandılar ve hatta bıktılar. Onun için okullara, öğretmenlerine kavuşmaları gerekiyor. İş yerlerimiz kapalı, bir an önce insanlarımızın iş yerlerini açması gerekiyor. Evlerine rızk götürmeleri gerekiyor. Fakat biz 430 bin vatandaşımızın hepsinin kapısının önüne bir polis, jandarma dikemeyiz. Bizim polisimiz, jandarmamız vicdanlarımızda olmalı. Sorumluluklarımızı hepimizin yerine getirmesi gerekiyor. Toplum olarak toplumsal bir bilinç oluşturmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum