-

AKSARAY ÜNİVERSİTESİNDEN KORONA VİRÜS MÜCADELESİNE ÖNEMLİ DESTEK

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, devletin koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik yürüttüğü başarılı mücadeleye, ASÜ olarak imkânlar çerçevesinde destek olmaya devam ettiklerini söyledi.

AKSARAY ÜNİVERSİTESİNDEN KORONA VİRÜS MÜCADELESİNE ÖNEMLİ DESTEK
13 Nisan 2020 - 15:38
ASÜ Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ASÜBTAM) bulunan Real-Time PCR cihazı, Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kullanımına tahsis edildi. Cihaz, hızlı tanı ve test uygulamalarına önemli katkılar sağlıyor. ASÜ’nün spor ve sağlık alanında ihtisaslaşan bir üniversite olduğunu anımsatan ve bu kapsamda çeşitli kamu kuruluşlarıyla protokoller imzalandığını belirten Rektör Şahin, “Biz her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız. Salgınla mücadelede ülkemiz başarılı bir sınav veriyor. Biz de bu mücadeleye katkı sağlamak adına, ASÜBTAM bünyesinde bulunan Real-Time PCR cihazını ve bu cihazla ilintili donanım ve ek malzemelerin kullanımını hastanemize tahsis ettik. Cihaz, virüsle ilgili hassas ölçümler yapabiliyor ve tanı tespitinde güvenilir sonuçlar verebiliyor” dedi. Prof. Şahin, cihazın verimli şekilde kullanılabilmesi için gerekli olan personel eğitimleri konusunda da ASÜ’nün üzerine düşeni yerine getirme gayretinde olduğunu belirterek, “Üniversitemizin akademik birikimi ve sahip olduğu tüm ekipman ve laboratuvar imkanları şehrimizin ve milletimizin hizmetine amade. Cihaz, fedakâr bir şekilde çalışan sağlık camiamızın işlerini bir nebze de olsa kolaylaştıracaktır. Bu vesile ile tüm sağlık çalışanlarımıza kalpten teşekkür ediyor, kendilerine minnetlerimizi belirtiyor ve işlerinde kolaylıklar diliyoruz” dedi.

 

Şahin, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Dileğimiz, bir an evvel salgının tamamen önüne geçilmesi. Bunun sağlanabilmesi için herkesin açıklanan kurallara riayet etmesi gerekiyor. Allah’ın izni ile bu zorlu süreci millet ve devlet olarak dayanışma içinde atlatacağız.”

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Pınar Yıldız
    3 yıl önce
    Uzmanlar koronavirüs aşısı bulunmadığı sürece önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söylemektedirler. Diğer ülkeler 2. dalgadan korkmaktadırlar ülkemize 2.dalga veya önümüzdeki kış aylarında tekrarlayacak olursa Gıda ürün tedarik zinciri bozulmayacaktır. Uzun mesafe nakliyat yapanlar havayolu ekipleri ve sağlık görevlileri gerekli önlemleri alarak bizlere güzel çözüm bulacaklardır. Şehirler arası nakliyatyapanlar sebze meyve ve diğer gıda alışverişin devam etmesi için çalışmalarına devam edecektir. Her platformda bu şekilde bilgilendirme yapılması insanlarımız için önemli olduğunuz düşünmekteyim.