Şehidimizin Hakkı Bize Helal mi? Peki Ya Helallik İstemeyi Unutanlara?

DERYA ÖZABA
ABONE OL

Dün Aksaray ili olarak son günlerde Milletçe sıkça yaşadığımız bir üzüntüyü yeniden yaşadık. Ateş düştüğü yeri yakar bu kezse Aksaray’ı yaktı derinden… Özel Harekat Polisimiz Sinan Kunduracı şahadet şerbetini içti. On binlerce insanın katıldığı cenaze namazının ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Cenazede dikkatleri çeken iki şey vardı… Birincisi Ak Parti Aksaray Milletvekili Sayın İlknur İnceöz’ ün aynı gün babasını kaybetmiş olmasına rağmen şehit annesinin yanından ayrılmayarak onu teselli etmeye çalışması… Şehrin tüm protokolünün orada olmasından daha değerli idi benim gözümde… Farklı algılayanlar farklı yorumlayanlar muhakkak ki olacaktır, lakin şehidimizin cenazesine gitmese de o gün için Sayın Vekili kimse yadırgamaz ya da eleştiremezdi… Malum babasını kaybetmişti. Tabi ki şu da bir gerçek şehitler hepimizin şehidi. Bir şehit haberi demek hepimiz için kendi kardeşini, kendi evladını kaybetmek demek. Gerek şehidimizin ailesine, gerekse de Sayın Vekilimiz İlknur Hanıma ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah kimseyi şehit acısıyla yakmasın diyorum.

Gelelim cenazede ki ikinci ayrıntıya. İl Müftüsünün şehit cenazesinde ki tavrı herkesi şaşırttı. Müslüman bir ülkede, küçük bir ilde yaşayan insanlar olarak müftüler her zaman gözümüzde ayrı bir değere ve yere sahip olmuştur. Lakin cenazede ki gerek şehit yakınlarına sert tavrı, gerek gençlere yaptığı uyarılar halkın tepkisini feci halde çekti. Daha da yetmedi, helallik istemeden yangından mal kaçırırcasına cenazenin götürülmesi, helallik istenmediği gibi halkın bir kortej oluşturmasına izin verilmemesi bir hayli tepki topladı. Bizim helal etmemizle değil, tabi ki tüm haklar şehidimize helal, tabi ki esas şehitlerimiz haklarını bizlere helal etsin, biz ne yapsak onların kanlarıyla, canlarıyla koruduğu vatanın hakkını onlara ödeyemeyiz lakin buda bir hak değil midir, haklarımızı helal ediyoruz dememiz, on binlerce kişinin hep bir ağızdan’’ helal olsun’’ demesi şehidimize karşı son bir görevimiz elimizden gelen son şey değil midir. Unutulmuş olabilir mi? Olabilir… Lakin şehit cenaze namazlarını da mümkünse helallik istemeyi unutmayacak insanlar kıldırmalıdır. Biz haklarımızı helal ettik, hepimizin sorduğu soru şehidimiz bize hakkını helal etti mi? En çokta helallik istemeyi unutanlara.

Derya ÖZABA