-

'ANADOLU'NUN GÜZELYURDU' PROJESİ'NE 6 MİLYON LİRA HİBE DESTEĞİ

Aksaray’da ‘Anadolu’nun Güzelyurdu’ projesi ile kentin önemli turizm merkezleri arasında bulunan Güzelyurt İlçesinin turizm değerleri tanıtılacak. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, turizmde büyük potansiyeli olan Güzelyurt İlçesinde çok ciddi ve önemli bir projenin gerçekleştirileceğini söyledi.

'ANADOLU'NUN GÜZELYURDU' PROJESİ'NE 6 MİLYON LİRA HİBE DESTEĞİ
05 Ocak 2022 - 14:23
Aksaray’da ‘Anadolu’nun Güzelyurdu’ projesi ile kentin önemli turizm merkezleri arasında bulunan Güzelyurt İlçesinin turizm değerleri tanıtılacak. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, turizmde büyük potansiyeli olan Güzelyurt İlçesinde çok ciddi ve önemli bir projenin gerçekleştirileceğini söyledi.

Vali Aydoğdu, yaklaşık bedeli 7 milyon lira olan proje için Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından 6 milyon lira hibe desteği sağlanacağını belirtti.
Ahiler Kalkınma Ajansı 2021 yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında hazırlanan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan ‘Anadolu’nun Güzelyurdu’ adlı eşgüdümlü projenin protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Güzelyurt İlçesinde bulunan tarihi Karballa Otel’de düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Vali Hamza Aydoğdu; ilçenin tarihi taş evleri, Küçük Ayasofya adıyla anılan Cami Kilise, Manastır Vadisi, yer altı şehirleri, Selime Katedrali,  Sirihisar ve Yaprakhisar Kaleleri ile Aksaray’ın önemli turizm merkezleri arasında bulunduğunu söyledi.

-Güzelyurt, Kapadokya turizminin önemli duraklarından biri haline getirilecek


Hazırlanan proje kapsamında kültürel, mimari ve tarihi değerlerin rehabilite edileceğini ilçenin Kapadokya turizminin önemli duraklarından biri haline getirilmesi için çalışmalar ve yatırımlar gerçekleştirileceğini ifade eden Vali Aydoğdu yaptığı açıklamasında;
“Proje içeriğinde yer alan Yüksek Kilise yanında bulunan gölet kıyısında bir turizm yerleşkesi kurulacak. Yerleşkede kamp-karavan alanı, kafeterya-restoran, hediyelik eşya ve yöresel ürün satış bölümü, kültürel etkinliklerin gerçekleştirilebilesi için amfi tiyatro yapılacak. Yine ilçe merkezinde belirlenen tarihi bir bina ‘Kent Kültür ve Tarih Müzesi’ haline getirilecek. 5 bölümden oluşacak müzede tarihi eserler bölümü, seramik eserler bölümü, mübadele dönemi ve eski Güzelyurt materyal bölümü, el sanatları bölümleri yer alacak. Tarihi yapıların ışıklandırılması ile bu eserlerin geceleri de görünür hali getirilmesi bu şekilde bir cazibe merkezi olması sağlanarak ilçe sahip olduğu bu değerler ile turizmde daha da ön plana çıkacak’ Toplam bütçesi 6 milyon 690 TL olan projenin, 6 milyon TL’sinin Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından hibe olarak verileceğini kaydeden Vali Aydoğdu; proje kapsamında başta tarihi eserlere, manastır vadisi ve yeraltı şehirlerine ulaşım sağlanması,  bisiklet rotaları, elektrikli araç ve yürüyüş rotaları ile atlı tur rotaları uluşturulacağını bildirdi.

Proje ile turizm gelirlerinin bölge geneline yayılması ve ilçenin destinasyon değerinin artırılması, sahip olunan potansiyel turizm alanlarının ortaya çıkarılacağı, alternatif alanlarının rehabilite edilerek destinasyona entegrasyonun sağlanarak turizm çeşitlendirmesinin yapılacağı kaydedildi.

Aksaray İl Özel İdaresi ve Ahiler Kalkınma Ajansı işbirliğinde yürütülecek; Güzelyurt Kaymakamlığı, Güzelyurt Belediyesi, Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Güzelyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Güzelyurt Köylere Hizmet Götürme Birliği ortak olarak yer aldığı ‘Anadolu’nun Güzelyurdu’ projesinin protoklü Vali Hamza Aydoğdu’nın refakatinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol tarafından imzalandı. Vali Hamza Aydoğdu projenin Güzelyurt ilçesi ve Aksaray’a hayırlı olması dileğinde bulundu.

‘Anadolu’nun Güzelyurdu’ projesi protokol imza törenine Vali Yardımcıları Mehmet Tanışır, Yasin Ardıç, Güzelyurt Kaymakamı Cemil Erciyas, İlçe Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu ile birim amirleri katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum