-

ASÜ SENATOSU ORTAKÖY'DE HEM GÜNDEMİ GÖRÜŞTÜ, HEM DE FİDAN DİKTİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, dikilen her fidanın ülkenin ve milletin geleceğine yapılan en anlamlı yatırımlardan birisi olduğunu söyledi.

ASÜ SENATOSU ORTAKÖY'DE HEM GÜNDEMİ GÖRÜŞTÜ, HEM DE FİDAN DİKTİ
14 Kasım 2019 - 15:00
ASÜ Senatosu ve Yönetim Kurulu, periyodik olarak yapılan gündem toplantısını Ortaköy Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirdi. Üniversite içi hususların konuşulduğu toplantıların merkez kampüs dışında, ilçelerdeki okullarda da yapılması uygulamasını daha önce de gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Şahin, “Bu vesile ile ilçelerdeki okullarımızı yerinde görüyor, oradaki çalışma arkadaşlarımızla buluşma şansı yakalıyor, varsa sorun ve beklentileri birlikte çözüme kavuşturmaya gayret ediyoruz. Ortaköy MYO köklü bir geleneğe sahip. Biz de ilçemizdeki okulumuzu yeni programlarla zenginleştirmeye çalışıyoruz” dedi. Yapılan açılış konuşmasının ardından Okul Müdürü Öğretim Görevlisi Zeynel Abidin Koyuncu, yapılan ve planlanan projeler hakkında bilgiler verdi ve hemen ardından ASÜ gündemi görüşüldü. Toplantıların sonrasında okul bahçesinde fidan dikme töreni gerçekleştirildi. İlçe Protokolü, ASÜ Senatosu, akademisyenler ve öğrenciler, hazırlanan sahada yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu. Ülke genelinde düzenlenen kampanyaya da katkı sunduklarını ve ağaçlandırma çalışmalarını önemsediklerini ifade eden ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Merkez kampüsümüzdeki toprak yapısı sorunlu olmasına rağmen, dışarıdan toprak çekerek ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Bu, oldukça zor bir yöntem ama biz ‘bir, sıfırdan büyüktür’ prensibiyle yolumuza devam ediyoruz. Dikilen her fidan ülkemizin ve milletimizin geleceğine yapılan en anlamlı yatırımlardan biridir. İlçemizdeki bu etkinliğin hazırlanmasına katkı sunan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

 

Şahin, Ortaköy MYO’da öğrencilerle de hasbihal etti. Vize sınavlarında öğrencilere başarılar dileyen Şahin, sınavdan çıkan ve fidan dikme etkinliğine katılan bir grup öğrenciyle voleybol oynadı. Program, akademisyenlerin ve öğrencilerin birlikte hazırladıkları bazı projelerin gezilmesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum