-

BAĞIMLILIĞA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN IHLARA'DA HALK YÜRÜYÜŞÜ

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu kararı ile kabul edilen 2022 yılı Bağımlılıkla Mücadele Seferberlik yılı kapsamında 15 mayıs Pazar günü saat 11 de Aksaray Yeşil Doğa derneğinin çağrısı üzerine Bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak için Ihlara vadisinde Halk Yürüyüşü tertip edilecek.

BAĞIMLILIĞA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN IHLARA'DA HALK YÜRÜYÜŞÜ
12 Mayıs 2022 - 13:43

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu kararı ile kabul edilen 2022 yılı Bağımlılıkla Mücadele Seferberlik yılı kapsamında 15 mayıs Pazar günü saat 11 de Aksaray Yeşil Doğa derneğinin çağrısı üzerine Bağımlılıkla mücadelede  farkındalık oluşturmak için Ihlara vadisinde Halk Yürüyüşü tertip edilecek...

“2019-2023 Davranışsal Bağımlılıklar İle Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı” çalışmaları kapsamında çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm toplumun, teknolojinin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımına teşvik edilmesi, aşırı ve zararlı teknoloji kullanımının önlenmesi, bu konuda psikolojik danışmanlık hizmetlerine erişimin sağlanması, ayrıca sunulan hizmetlerin toplum tarafından bilinirliğinin artırılması amaçlanıyor
Konuya dikkat çeken Yeşil Doğa Dernek başkanı Abdulkadir Ay ‘’ Aşırı tüketim odaklı sosyal medya kullanımı sosyal beceri eksikliğine de neden olabilir.  Teknoloji ve internet aracılığı ile diğerleriyle iletişime geçen birey yüz yüze iletişimde zorluk yaşayabilmektedir. Sürekli ekrana maruz kalmak dikkat dağınıklığına, fiziksel yorgunluğa neden olabilir.

Bu noktada, sosyal medyanın sağlıklı kullanımı ve sanal mecralarda aşırı vakit geçirmenin doğurabileceği riskler konusunda özellikle gençlerin farkındalıkları sağlanmalıdır.
Burada en önemli görev ailelere düşüyor bu yüzden kendimizi de çocuklarımızla birlikte Doğa ile buluşturmamız gerekir bu vesileyle Ihlara Vadisi Halk Yürüyüşü çok önemli bir başlangıç olsun’’ dedi.
Organize Komiteside etkinlikle alakalı  bir duyuru yayınlayarak davet paylaştı 

ETKİNLİĞE DAVET 


2022 Bağımlılıkla Mücadele yılı ilan edilmiştir Farkındalık Oluşturmak adına ‘’ Ihlara Halk Yürüyüşü ‘’ etkinliği yapılacaktır. 
Bu kapsamda 15 Mayıs Pazar günü  saat 11 de vadi başından Belisırma  arası  3 km kısa  parkurda  sizleri de aramızda  görmek isteriz.
ORGANİZE komitesi 
Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, Yeşil Doğa Derneği, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Yeşilay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü

Servis ; Valilik önü hareket 10.30

YORUMLAR

  • 0 Yorum