-

BAŞKAN DİNÇER; ''AÇIKLADIĞIMIZ 41 PROJE AKSARAY'IMIZA HAYIRLI OLSUN''

Aksaray’a kazandırdığı yenilikçi projelerle insan odaklı belediyecilik hizmetlerini en güzel şekilde yansıtan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yeni dönemde hayata geçireceği projelerini tanıttı.

BAŞKAN DİNÇER; ''AÇIKLADIĞIMIZ 41 PROJE AKSARAY'IMIZA HAYIRLI OLSUN''
09 Mart 2024 - 15:30

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER AKSARAY’I GELECEĞE TAŞIYACAK PROJELERİNİ TANITTI



Aksaray’a kazandırdığı yenilikçi projelerle insan odaklı belediyecilik hizmetlerini en güzel şekilde yansıtan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yeni dönemde hayata geçireceği projelerini tanıttı.

Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleştiren proje lansman programına Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve eşi Merve Dinçer ile birlikte Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, 22. Dönem Milletvekili Ahmet Yaşar, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür, Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Ak Parti teşkilat mensupları, Belediye Meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kültür Merkezinde Konferans salonunu Türk Bayrakları ve AK Parti Bayrakları ile donatılmasını sağlayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, projelerini tanıtmak için çıktığı sahnede uzun süre alkışlanarak destek tezahüratları aldı.

Aksaray’ı geleceğe taşıyacak projelerini tek tek sıralayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, lansman toplantısında yaptığı açıklamada yeni dönemde hayata geçirecekleri projeleri ile kentsel dönüşüm, sürdürülebilir çevre yönetimi, kültürel ve sanatsal faaliyetlere açık belediyecilik ve sosyal belediyecilik üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirtti. İnsan odaklı projeler oluşturduklarının vurgusunu yapan Başkan Dinçer açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; ‘’Göreve ilk geldiğimizde Aksarayımız için yapacağımız projelerimizi sizinle 5 yıl önce paylaşmıştık. Görev sürecimiz öncesinde ne söylediysek hepsini yaptık. Bu konuda hamdolsun vicdanen rahatız. O zaman sizlere ne söylediysek Cenab-ı Allah bizlere yapmayı nasip etti hamd olsun. Sizlerde bu süreç içerisinde bize hep destek oldunuz bu vesile ile hepinize teşekkür ediyorum. Aksaray hızla büyüyen gelişen bölgesinde parlayan bir yıldız. Aksaray'ımız her zaman daha güzel hizmetlere layıktır. Bu gelişmedeki en önemli parametrelerden biri  Belediye hizmetleridir. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yıl ortaya koymuş olduğu seçim beyannamemizde ‘Gerçek Belediyecilik’ sloganıyla sizlere hizmet etme arayışındayız. Bugün burada sizinle paylaşacağımız projelerimizi bir söz kabul ediyoruz. Bu Projeleri gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Önümüze çıkan ihtiyaçlar karşısında en hızlı aksiyon alabilen belediyecilik anlayışına sahibiz yeni dönemde de bu anlayışımızı devam ettireceğiz. ‘’ Dedi.

Proje tanıtım programında projelerini sunum yolu ile misafirlerine aktaran Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’ı geleceğe taşıyacak olan projelerini şu şekilde sıraladı:


AİLE YAŞAM MERKEZİ

Modern tasarım ve zengin olanaklarla donatılmış merkezimizde; ailelerimize sağlık, eğlence ve huzur dolu anlar sunmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda yetişkin ve çocuk yüzme havuzları, spor salonları her yaşa hitap eden sosyal ve kültürel alanlar ve kafeterya

AKSARAY AKADEMİ VE BİLCEHANE

İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrenimine devam eden öğrencilerimiz için Millî Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun; Teorik ve uygulama eğitimleri proje uygulama atölyesi teknoloji atölyesi sosyal alanlar, sınavlara hazırlık kurslarının yer aldığı modern merkezler yapacağız.

MİLLET KONAĞI

Mahalle kültürünün hayat bulması amacıyla tüm hemşehrilerimize hizmet verebilecek; içerisinde kütüphane, çok amaçlı salon, kafeterya ve taziye evi gibi fonksiyonların yer aldığı sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlenebileceği Millet Konaklarını yapacağız.


SOSYAL YAŞAM MERKEZİ

 Şehrimizin ihtiyaç duyulan mahallelerinde; hemşehrilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, kültürel, eğitsel, sanatsal ve spor faaliyetlerinin yer alacağı bir yaşam merkezi yapacağız.

GASTRONOMİ KONAĞI

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait yemek kültürünün sunulduğu, Aksaray mutfağına ait coğrafi işaretli lezzetlerin yer alacağı yeni bir mekân oluşturacağız.

KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

Çocuklarımızın eğitim hayatlarına Işık tutacak; alanında uzman eğitimciler ile çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimlerine destek sağlarken aynı zamanda eğlenecekleri modern mekanlar yapacağız.

KÜLTÜR- SANAT MERKEZİ VE NİKAH SALONU

Şehrimizin kalbinde modern bir etkinlik ve toplantı merkezi olarak; çağdaş tasarımı ve geniş olanaklarıyla içerisinde kültürel-sanatsal aktivitelerin yapılabileceği ve nikah Salonlarının da yer aldığı ideal bir mekân yapacağız.

PLANETARYUM

Bilim Merkezimizde gerçekçi bir uzay yolculuğu hissi verilerek; insanlara gökyüzünü ve ötesini 360 derece görüntülerle etkileyici bir şekilde sunan sanal bir gökyüzü yapacağız.

TASAVVUF MÜZESİ

Kültürel zenginliklerimizi korumak ve yaşatmak vizyonu doğrultusunda, Tasavvufun mistik atmosferini keşfetme fırsatı sunacak bir alan oluşturulması hedeflenmektedir.

 KILIÇ ARSLAN HANI

 Şehrimizin kalbinde tarihi yapısına uygun olarak fonksiyonel ve modern bir tasarımla Aksaray'ımıza II. Kılıç Arslan Hanını kazandıracağız. İçerisinde kapalı otoparkı bulunan ve geniş avlusuyla yeme-içme mekanlarının da yer aldığı bir ortamda alışverişi keyifli bir hale getirmeyi planlıyoruz.

KUBBE KİTAP KAFE

 Tarihi dokusuna uygun şekilde restore edilen II. Kılıç Arslan Hamamı içerisinde; kütüphane, oturma salonları, etüt salonları, okuma odaları ve sosyal alanların bulunacağı yeni bir yaşam alanı oluşturulması hedeflenmektedir.

ESKİ CEZAEVİ REKREASYON ALANI DÖNÜŞÜMU

Şehrimizin tarihine tanıklık etmiş bu yapıyı kültürel mirası korumak ve yeni bir heyecanla her yaş grubuna hizmet edecek modern bir rekreasyon alanına dönüştürüyoruz.  Bu alana kafeterya tenis kortları ve spor alanları oyun grupları kule seyir alanları sur duvarları yürüyüş yolları kazandıracağız.

KALANLAR MİLLET BAHÇESİ 2. ETAP VE GELENEKSEL SPOR MERKEZİ

Şehrimize estetik, ekolojik ve regreatif değeri yüksek, halkımızı doğa ile buluşturan ve sosyal gereksinimlerini karşılayan özgün bir yeşil alanda; Okçuluk ve at binicilik tesisi, Piknik alanları, Tenis kortları, spor alanları, Peyzaj alanları ve Kameriyelere sahip sosyal alan kazandırılacaktır.

DOĞAL YAŞAM KÖYÜ

Şehir yaşantısından ve stresinden uzak doğa ile baş başa kalmak isteyen hemşehrilerimizin organik sebze ve meyve yetiştirebileceği alanları hizmete sunacağız.

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ DÜNYASI

Tıbbi ve aromatik bitkilerin tanınması, yetiştiriciliğinin kavranması ve üretilen bitkisel yağların ekonomiye kazandırılması amacıyla tarım arazileri değerIendirilecektir.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN PARKI 3. ETAP

Şehrimize estetik, ekolojik ve regreatif değeri yüksek, halkımızı doğa ile buluşturan ve sosyal gereksinimlerini karşılayan özgün bir yeşil alanda; peyzaj alanları, pump track buz pateni, kaykay pisti, çocuk oyun grupları, kameriyelere sahip sosyal alan kazandırılacaktır.

KENT ORMANI

Kent iklimini dengeleme, kentteki hava kalitesini artırma ve biyolojik çeşitliliği zenginleştirmemizin dışında halkımıza şehir merkezinde doğa ile iç içe olacağı sosyal ve eğlence alanı oluşturulacaktır. Bu kapsamda Kamp çadır alanı, otoparklar, kafeterya, macera park, ağaç evler, süs havuzu, zipline, spor alanları, kazandırılacaktır.

MODERN HAYVAN BARINAĞI 

20 dönümlük arazi üzerine kurulacak olan Modern hayvan barınağı içerisinde; tedavi ve kısırlaştırma amaçlı klinik, tekli bölümler, karantina ve yasaklı ırk bölümü, atölye, mama depo alanı, muayene ve ameliyathane alanları olacaktır.

YENİLENEBİLİR ENERJİ TESİSİ

Sınırlı enerji kaynakları yerine yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisi kullanılarak çevre dostu enerji üretimi yapılacaktır.

KENT RESTORAN

 Vatandaşlarımıza yakışır, içerisinde yeme- içme ve dinlenme alanlarının olduğu modern bir tesis yapılacaktır.

YÜZME HAVUZU VE SPOR KOMPLEKSİ

Tüm yaş gruplarının ve aile fertlerinin aynı anda spor yapabileceği bir tesis yapılacaktır.


MODERN BALIK HALİ

Şehrimizin çeşitli noktalarında faaliyet gösteren Balıkçı esnafımızın daha nezih ve sağlıklı koşullarda hizmet vermesi sağlanacaktır.

MODERN TAKSİCİ VE OTOBÜSÇÜ DURAKLARI

Taksici ve halk otobüsçülerimizin daha ferah ve modern bir yerde beklemesi amacıyla tüm duraklarımızı yenileyeceğiz.

OSB KÖPRÜLÜ KAVŞAK

OSB - Yeni Sanayi Yolu ve Şehir Merkezi hattındaki trafik yoğunluğunun azaltılması ve kesintisiz ulaşım sağlanması amacı ile köprülü kavşak yapılacaktır.

ANKARA - KONYA / ADANA YENİ BAĞLANTI BULVARI

Şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla şehirlerarası yolların birbirine bağlanması projesidir.

ADANA - KONYA YENİ BAĞLANTI BULVARI

 Şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla şehirlerarası yolların birbirine bağlanması projesidir.

KIRSAL TERMİNAL

Şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için; ilçe, belde ve köylerden gelen toplu ulaşım araçlarının tek noktadan hareketlerinin sağlanması amaçlanmaktadır.

AKILLI ŞEHİR UYGULAMALARI

Şehrimizde trafiğin yoğun olduğu yollarda trafik akışını yönlendirecek ve takip edecek akıllı elektronik uygulamalarını,
 Coğrafi Bilgi Sistemini,
 Mezarlık Bilgi Sistemini,
Akıllı Durakları,
Kent Bilgi Sistemini,
Afet Koordinasyon Merkezini,
Trafik Yönetim Merkezini faaliyete geçireceğiz

NAKLİYECİLER SİTESİ VE TIR PARKI

Tır, kamyon gibi ağır vasıtaların tek bir merkezde toplanacağı; içerisinde idari bina, ofisler, mescit ve sosyal donatı alanlarının olacağı güvenli bir tesis yapılacaktır.


KATLI OTOPARKLAR

Şehir içindeki trafiği rahatlatmak ve şehir içi park sorununu çözmek amacıyla; geniş kapasiteye sahip yer altı ve yer üstü modern yapıda katlı otoparklar yapılacaktır.

ELEKTRİKLİ BİSİKLET VE YENİ BİSİKLET YOLLARI

Şehir İçerisinde mevcut bisiklet yollarını artırmak amacıyla yeni açılan bulvarlarda yeni bisiklet yolları yapılacaktır. Aynı zamanda teknolojik ve yeni nesil elektrikli bisikletler vatandaşlarımızın kullanımına sunulacaktır.

YENİ TOPLU TAŞIMA OTOBÜSLERİ

Vatandaşlarımızın daha konforlu ve rahat ulaşım hizmeti alabilmeleri amacıyla yeni ve modern araçlar alarak toplu taşma filomuzu güçlendireceğiz.

YEMEK ÜRETİM MERKEZİ

İhtiyaç sahibi ailelerimize günlük sıcak yemek tedarikinde bulunmak amacıyla yemek üretim merkezi kuracağız.

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ

Şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın daha hızlı sağlık hizmeti alabilmeleri için Aile Sağlığı Merkezi olmayan mahallelerimizde Aile Sağlığı Merkezleri kuracağız. Belediyemiz tarafından projelendirilecek sağlık merkezlerinin birincisi Yeni Sanayi Sitesinde inşa edilecektir. Bölge esnafımızın önemli bir ihtiyacını çözecek olan Aile Sağlığı Merkezi yapımı tamamlandığında Sağlık Bakanlığına teslim edilecektir,

HANIMELİ PAZARI

Kadın istihdamını artırmaya yönelik ve aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla el emeği göz nuru ile üretilen ürünlerin imalatı ve satışına yönelik, haftanın her günü hizmet verebilecek Hanımeli Pazar alanını yapacağız.

SOSYAL KONUT PROJESİ

Büyüyen organize sanayi ve nüfus artış ile beraber ilimizde konut stokunun azalması nedeniyle dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik konut ihtiyacının karşılanabilmesi için sosyal konutlar üreteceğiz.

ASTİM'E 800 YENİ İŞ YERİ

Hizmet dönemimizde yapımını tamamladığımız yeni sanayi alanı içerisindeki iş yerlerine ilave olarak ihtiyaç doğrultusunda 800 yeni iş yeri yapılacaktır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Şehir merkezinde yer alan mevcut sağlıksız yaşam ve riskli yapı alanlarının yerine, şehir estetiğine uygun modern ve sağlıklı yeni konutların ve alanların inşa edilmesi amaçlanmaktadır.

TARİHİ, KÜLTÜREL VE RİSKLİ YAPILARIN YERİNDE DÖNÜŞÜMÜ

Tarihi ve kültürel mirasımızın korunması amacıyla, tarihi konakların ve yapıların bulunduğu alanlarda restorasyonları yapılarak şehrimize kazandırılacaktır. Ayrıca riskli yapı tespiti yapılan, depreme karşı dayanıklılığı olmayan yapılarla ilgili hızlı ve gönüllü dönüşüm uygulamaları hayata geçirilecektir.

TOPLU İŞYERLERİ PROJESİ

Mobilyacılar başta olmak üzere aynı alanda faaliyet gösteren ticari işletmelerin bir arada yer alacağı yeni toplu iş yerleri hizmete sunulacaktır.

GERİ DÖNÜŞÜM PARKI

Çevresel sürdürülebilirliğe ve çevre bilincini yaygınlaştırmaya katkı sağlamak amacıyla Geri Dönüşüm Parkı oluşturacağız. Parkımız bünyesinde; hurdaya ayrılmış metal, plastik ve tahta gibi çeşitli atık malzemeler kullanılarak çocukların güvenle oynayabileceği oyun grupları ve figürler yer alacaktır.

Aksaray’a kazandırmak istedikleri bu projelerin sunumunu yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in yeni dönem için hazırladığı projelere bakıldığında belediyenin kapasitesini geliştiren ve güçlendiren, insan öncelikli ve hizmet odaklı anlayışı tahkim eden bir anlayış ve ilkeler etrafında hazırladığı dikkat çekiyor. Başkan Dinçer’in hazırladığı projelerde hizmet ve eser siyasetinde yüksek standartları yakalayan, altyapı-üstyapı proje ve yatırımlarıyla bireylerin yaşam kalitesini ve memnuniyetini yükselten, şehir mimarisinde estetik ve kimlik kaygısı taşıyan, katılımcı, kapsayıcı, şeffaf ve hesap verebilir projeleri 6 farklı başlıkta 41 yapısal proje ile ele aldığı görülüyor.

Aksaray Kültür Merkezini yoğun bir katılımla dolduran vatandaşlar, proje lansman toplantısının ardından kendileri ile sohbet eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e projeleri çok beğendiklerini belirterek bu güzel projelerin hayata geçmesi için tam destek vereceklerini söylediler.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum