-

BAŞKAN DİNÇER; "BİLİM FESTİVALİMİZE 300 BİNDEN FAZLA KATILIMCI BEKLİYORUZ"

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 3 Haziran Cuma günü başlayacak olan Aksaray Bilim Festivali hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

BAŞKAN DİNÇER; "BİLİM FESTİVALİMİZE 300 BİNDEN FAZLA KATILIMCI BEKLİYORUZ"
01 Haziran 2022 - 12:30
Aksaray’da ilk defa düzenlenecek olan Aksaray Bilim Festivali için Bilim Merkezinde yoğun bir hazırlık süreci yürütülüyor. Son yıllarda ülke genelinde Milli şuurla ortaya çıkartılan bilimsel, teknik ürünler ve çalışmalar vatandaşlarla buluşturulacak. 200’den fazla firma ve kurumun katılımı ile gerçekleştirilecek olan festival hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer basın mensuplarına festivalin tüm ayrıntılarını aktardı. Ulusal ve uluslararası alanda isminden söz ettiren ASELSAN, TUSAS, HAVELSAN,TÜBİTAK gibi birçok kuruluşun ürettiği ve ülkemizin gurur kaynağı olan ürünleri ekrana yansıtan Başkan Dinçer’i basın mensupları dikkatle takip etti.

Aksaray Belediyesine bağlı Sosyal Tesislerde gerçekleştirilen toplantıda basın mensuplarının festival hakkındaki görüş ve önerilerini de dinleyen Başkan Dinçer, festivalin açılışının Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile açılacağını da duyurdu.
Aksaray Bilim Festivali hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şu ifadeleri kullandı; ‘’ Ülkemizde üretilen araçlarımız başta olmak üzere bilimsel çalışmalarını Aksaray’ımızda tanıtılması ve sergilenmesi adına çok çok önemli bir organizasyon. Tabi ki Aksaray Belediyesi olarak bu faaliyeti yapmanın biz de mutluluğunu ve sevinci var. Aksaray’ımız Orta Anadolu’nun gelişen trendi içerisinde büyüyen şehirlerinden bir tanesi. Konumu itibarıyla büyükşehirlerle çevrili. Aksaray Bilim Merkezi’mizde tabi ki bu coğrafya içerisinde bu bölge içerisinde önemli merkezlerden bir tanesi. İnşallah, bu büyük organizasyonla beraber hem gençlerimize ve bölgemize hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda ülkemizde yapılmış olan hükümetimiz tarafından icraatleri ve destekleri ile gerçekleştirilmiş olan yerli ve milli teknoloji ürünlerimizin Aksaray’ımızda sergilenmesine de vesile olmuş olacağız. Şimdiden hemşerilerimizi, Aksaray’da yaşayan ve il dışındaki vatandaşlarımızı Aksaray Bilim Merkezi’nde düzenleyeceğimiz festivalimize davet ediyorum. Burada misafir edeceğimizi de belirtmek isterim.

Festivalimizin Açılışını, Sanayi ve teknoloji Bakanımız Mustafa Varank Bey’in katılımlarıyla gerçekleştireceğiz. Açılış esnasında Solo Türk gösterimiz gerçekleşecek. 3 gün boyunca sürecek bir organizasyon. Yüzlerce misafirimiz olacak. 200’ün üzerinde standımızda hem bilimsel çalışmaların nasıl yapıldığı gençlerimize tanıtılacak hem de ürünlerimiz sergilenecek. Dolu dolu bir bilim ve gençlik festivali inşallah icra etmiş olacağız. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum