-

BAŞKAN DİNÇER HİZMETLERİNİ BASIN MENSUPLARINA GEZDİREREK ANLATTI

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’da kurulu olan yerel basın temsilcileri ve haber ajanslarıyla ile bir araya gelerek hizmetlerini yerinde anlattı merak edilen sorulara cevap verdi Bu yılki bütçenin 350 milyon olduğunu belirten Dinçer Gelecek yıl 450 milyon olacağını açıkladı.

BAŞKAN DİNÇER HİZMETLERİNİ BASIN MENSUPLARINA GEZDİREREK ANLATTI
29 Eylül 2021 - 15:21
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’da kurulu olan  yerel basın temsilcileri  ve haber ajanslarıyla ile bir araya gelerek hizmetlerini yerinde anlattı merak edilen sorulara cevap verdi.

Başkan Evren Dinçer  uzun zamadan beri kendisini akışına verdiği  hizmetlerin Basınla paylaştı.
Aksaray Belediyesi sosyal tesislerinden olan Piramit kafede basın mensuplarınıi ağırlayan Başkan Dinçer beraberinde getirdiği Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri de cevap vermede  eşlik ettiler.
Sabah saatlerinde kahvaltı programında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yapımı tamamlanan ve devam eden Belediye yatırımları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.
Bu yılki bütçenin 350 milyon olduğunu  belirten Dinçer Gelecek yıl 450 milyon olacağını açıkladı.

 

KATI ATIK DEPOLAMA TESİSİ


370 dönüm arazi üzerine kurulan ve 80 Milyon TL’lik yatırım değerini taşıyan proje için 26 alternatif arazi arasında en uygun noktada olarak Armutlu köyü yakınları tespit edildi.  şuan çöp depolamalarına başlanıldı. Enerji üretim tesislerinde ve diğer noktalarda kurulum çalışmalarına devam ediliyor. Projenin tamamlanması ile birlikte yeni Tesisimizde çöplerden gaz üretimi de yaparak 12 bin 500 konutun ihtiyacını karşılayacak 1,3 megavat gücünde elektrik enerjisi elde edeceğiz. Bu kaynakta Belediyemize ek bir gelir olacak.
 

HAMİDİYE ALACA MAHALLE KONAĞI


Yaklaşık bir yıl önce temeli atılan tesiste hummalı bir çalışma yapılarak hayata geçirildi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in sosyal ve kültürel yatırımları arasında yer alan Hamidiye Alaca Mahalle Konağı ve çok amaçlı sosyal tesisi toplam Bin 95 metrekare kapalı alan üzerinde inşa edildi. Projelendirme çalışmalarına uygun olarak yapılan Mahalle Konağı ve Çok amaçlı sosyal tesis içerisinde 2 adet muhtarlık ofisi yer alıyor. Kırım kültürüne ait yöresel ürünlerin sergilenebileceği satış ve tanıtımının yapılabileceği 150 metrekare alana sahip bir salonun bulunduğu tesiste, kütüphane, mescit, Düğün, nişan ve toplu organizasyonların yapılacağı toplu kullanım alanı misafirhane ve araç otoparkları bulunuyor.
 

AKSARAY YENİ SANAYİ SİTESİ 


Aksaray Belediyesi ve TOKİ iş birliğinde yapılan, Türkiye’nin örnek projeleri arasında yer alan Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi projesinde çalışmalar da tamamlanma aşamasına gelindi. 3 milyon metrekare inşaat sahasına sahip Aksaray Sanayi Sitesinde 1620 adet 100, 200, 300, 400 ve 500 metrekarelik farklı dükkân tipleri bulunuyor. Projenin yatırım değeri ise 375 Milyon lira yıl içerisinde anahtar teslimlerinin yapılması planlanıyor.


TAT ATIK GERİ GETİRME MERKEZİ 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık yönetim planı doğrultusunda projesi hazırlanan Toplama Ayırma ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde geri kazanılabilen atıklarının toplanması ve ayrıştırılması sağlanacak.
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleriyle yatırım bedeli 4 Milyon 750 Bin Lira olan tesis için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaynaklarından projeye 2 Milyon TL’lik hibe destek sağlandı. İnşaat çalışmaları devam ediyor.

YENİ BELEDİYE BİNASI 

Belediye Hizmet Binasının taşınması; mevcut binanın yeterli olmaması, merkezi noktada trafik yoğunluğuna neden olması, bina ömrünü tamamlaması ve binanın kullanışlılığını kaybetmesi gibi nedenlerle Aksaray için bir zaruriyet haline geldi.
Yeni Belediye Hizmet Binası, Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Ticaret Odası arasındaki arsa üzerinde inşa ediliyor. Toplam 30 Bin metrekarelik alanda inşa edilen Yeni Belediye hizmet binasının kazı çalışmalarına başlanıldı.  

Vatandaşlara kullanışlı, geniş ve ferah ortamlarda kaliteli hizmet sunmanın amaçlanarak başlanılan proje, 66 bin metrekarelik arsaya inşa ediliyor. Yeni hizmet binası 31 Bin 816 metrekarelik kapalı alanda hizmet verecek. 4 Katlı olarak inşa edilmesi planlanan projede her türlü detay düşünüldü. Belediyeden hizmet almak isteyen vatandaşlar için ise proje alanında otoparklara ve yeşil alanlara yer verildi. 
 

AKSARAY SELÇUKLU KÜLLİYESİ


Şehrin merkezi sayılabilecek bir noktada hizmete açılacak olan Selçuklu Külliyesinde aynı anda 2 Bin 100 kişi namaz kılabilecek ve ibadetlerini gerçekleştirebilecek genişlikte tasarlandı.

Selçuklu Külliyesinde vatandaşların ibadet yapma alanlarının yanı sıra kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği kitap konağı da hizmete sunulmuş olacak. Oluşabilecek trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi açısından da yer altı otoparkı da proje kapsamında değerlendirildi.

Vatandaşların güzel ve verimli vakit geçirmeleri için her türlü ayrıntının düşünüldüğü Selçuklu Külliyesinde, Kur-an Kursu ve emekli dinlenme evi de proje kapsamına alındı. 
Geçtiğimiz günlerde temel atma töreni yapılan Selçuklu Külliyesi’nin beton çalışmalarına devam ediliyor. 

HASAS-NAKKAŞ KADIN AKTİVİTE MERKEZİ


Aksaray Belediyesi’nin hanımları sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yöneltmek amacıyla projesini hazırladığı Hasas Nakkaş Kadın Aktivite Merkezinde diğer aktive merkezilerinin bir benzeri olarak inşa edildi.
İçerisinde kapalı yüzme havuzu, sauna, buhar odası, fitnes salonu, spor salonu, kütüphane, derslikler, mesleki kursların yapılacağı atölyeler, kabul ve dinlenme salonları yer aldığı aktive merkezinde hanımlar boş vakitleri değerlendirebildikleri gibi el becerilerini geliştirip ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar.
Nakkaş Mahallesi ile Hasas, Küçük Bölcek ve çevre mahallelerde oturan hanımların yaralşanacağı aktive merkezi açılışa hazır hale getirildi.
 

SEVGİ EVLERİ PROJESİ 


Aksaray Belediyesinin dezavantajlı grup ve kimsesiz çocuklar için hayata geçirdiği ‘Sevgi Evleri’ projesi 8 bloktan oluşuyor. Proje içerisinde bir adet idari bina olmak üzere güvenlik binası ve çocukların kaliteli zaman geçirmesi için sosyal tesis yer alıyor. Sosyal tesis içerisinde oyun alanları, kantin dinleme alanı ve eğitici donanımların yer aldığı bir bölüm bulunuyor. 
Kimsesiz ve bakıma muhtaç çocukların barınma ve sosyal rehabilitasyonu sağlayacak proje amacı ise devlet koruma altında bulunan çocukların, yurt ortamında değil de ev ortamında yetişmesi sağlamak.
 

BEDİR MUHTAR KÜLLİYESİ



Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in seçim öncesi vaat ettiği projeler arasında bulunan Bedir Muhtar Külliyesi, vatandaşların huzur içinde ibadetlerini yapabileceği, kütüphanesi, otoparkı ve taziye salonları gibi sosyal alanlarıyla bir bütün olarak inşa ediliyor. 
İnşaat alanı Bin 100 metrekare olan külliye inşaatında, Bin kişi kapasiteli cami inşaatında kubbe üzerindeki kaplama çalışmaları devam ediyor.  İnşaatı devam eden külliye modern mimarisiyle dikkat çekiyor.
 

AKSARAY MİLLET BAHÇESİ 


Aksaray’ın ilk millet bahçesi olma özelliği taşıyan Kalanlar Millet Bahçesi, 42 Bin Metrekarelik alan üzerinde hayata geçiyor. 
Zenginleştirilmiş yeşil dokusu ve doğa ile tabiat uyumunun en sade biçiminin sergileneceği Millet Bahçesinde, vatandaşlar aileleriyle birlikte rahat bir nefes alacaklar. 

Millet Bahçesinin kurulacağı alanda doğal güzellikler de ortaya çıkartılacak. Millet Bahçesine 15 adet farklı türlerde ağaç dikilecek. Çocukların yaş gruplarına göre oyun alanları, fitness ve spor alanı ve gezinti ve yürüyüş parkurları, süs bitkisi gösterim alanları, dinlenme ve piknik alanlarıyla Aksaray’a yeni bir sosyal yaşam alanı daha kazandırılmış olacak. Vatandaşlar, Kalanlar Millet Bahçesinde doğa ile iç içe huzurlu vakit geçirebilecekler.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum