-

BATMAN'DA BİR İLK! İNTERNET MEDYASININ KALBİ BATMAN'DA ATTI

Batman, “Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı” için Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazetecilere ev sahipliği yaptı.

BATMAN'DA BİR İLK! İNTERNET MEDYASININ KALBİ BATMAN'DA ATTI
25 Mayıs 2024 - 16:17
Batman, “Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı” için Aksaray'dan TİGAD Aksaray il Başkanı Gazeteci Yazar Ali Genç, Aksaray İnternet Gazetecileri derneği Başkanı Mustafa Avcı, Sultanhanı Haber Gazetesi ve İhlas Haber ajansı Muhabiri Hüseyin Tosun, Eskil gazetesi ve Demirören Muhabiri Hilmi Yol olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazetecilere ev sahipliği yaptı.

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) ile Batman Valiliği’nin iş birliğiyle Batman’da “Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı” düzenlendi. TİGAD’ın il temsilcileriyle birlikte Türkiye’nin dört bir yanından 50’den fazla gazetecinin yer aldığı programda, gazeteciler Batman’ın tarihi, turistik ve kültürel taraflarını keşfetme imkanı buldu.
TİGAD Batman İl Temsilciliği’nin organize ettiği, Batman Valiliği’nin ev sahipliğinde Batman İl Özel İdaresi ile Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyle gerçekleştirilen programda, gazeteciler ilk olarak Batman Valisi Ekrem Canalp’ı ziyaret etti. Vali Canalp, Batman Valiliği Toplantı Salonu’nda basın mensuplarına kent hakkında genel bilgilendirmede bulundu.

 

TERÖR GERİLEDİ, EKONOMİK VE SOSYAL GELİŞME SAĞLANDI



Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman ve çevresinde terör olaylarının gerilemesiyle ekonomik ve sosyal gelişme sağlanmasının önemli bir veri olduğunun altını çizdi. Batman’ın büyükşehir olması için gerekli şartları tamamladığını ifade eden Canalp, 60 bin kişilik istihdam sağlayacak yatırımlardan bahsetti. Batman’ın 50 yıllık gelişim planını hazırladıklarına işaret eden Vali Canalp; “Batmanlılar iş aramayacak, iş Batmanlıları arayacak!” dedi. Canalp, gazetecilerle samimi bir ortamda sohbet ederek özçekim yapmayı da ihmal etmedi.
Program sonunda TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel tarafından Batman Valisi Ekrem Canalp’e katılım belgesi ve plaket takdim edildi.

 

TÜRK DÜNYASI İNTERNET GAZETECİLİĞİ FEDERASYONU KURULDU



Valilik ziyareti sonrasında “Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı” için Batman Üniversitesi’ne gidildi. Üniversitenin konferans salonunda düzenlenen çalıştaya; Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, Batman İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe ile birlikte gazeteciler ve öğrenciler katıldı. Çalıştayda bir konuşma yapan Batman Valisi Ekrem Canalp, gazetecileri Batman’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Canalp, yeni nesil gazeteciliğin önemine işaret ederek çalıştayın gazeteciliğe büyük katkısı olacağına dikkat çekti. TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel ise Türk Dünyası İnternet Gazeteciliği Federasyonu’nun kurulduğu müjdesini verdi. Geçgel, internet gazeteciliği yasasının hayata geçirilmesinde verdikleri mücadeleyi anlatarak, bu yasanın temelinde TİGAD’ın yoğun mücadelesinin olduğunu vurguladı. Okan Geçgel, Batman’daki programa ev sahipliği yanında önderlik de yapan Batman Valiliği’ne TİGAD üyeleri adına teşekkür etti. Çalıştayda konuşan TİGAD Batman İl Temsilcisi Hatice Türkan da Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazetecileri Batman’da ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek katılımcı gazetecilere, desteği olan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

 

YENİ NESİL GAZETECİLİK, ENİNE BOYUNA ELE ALINDI



Haberler.com Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Teymur’un moderatörlüğünde gerçekleşen çalıştayda şu isimler konuşmacı olarak yer aldı: Sondakika.com Yönetim Kurulu Üyesi Av. Bedia Teymur, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Aslı Köseoğlu, Kanal 7 Haber Sunucusu Meryem Nas Mercan, Ülke TV Haber Programı Sunucusu Gözde Özyürek, İHA İstanbul Anadolu Yakası Bölge Müdürü Mustafa Biçer, Akit TV Haber Müdürü Uğurcan Gökçe ve Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel.

 

YAPAY ZEKA BAĞLANTISI İRDELENDİ



Çalıştayda konuşmacılar; yeni nesil gazetecilik ile geleneksel gazetecilik, televizyon gazeteciliği, sosyal medya gazeteciliği ve yapay zeka arasındaki bağlantıyı ele aldı. Ayrıca, dijital mecralarda gazetecilik yapmanın zorlukları, dezenformasyon ve yasaların yeni nesil gazetecilere sağladığı haklar gibi konular konuşuldu. Bunlarla birlikte yeni nesil gazetecilik, akademik açıdan da değerlendirildi.

 

GAZETECİLER, BATMAN’IN KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİNİ KEŞFETTİ



TOURMAG Turizm Dergisi’nin de katıldığı program kapsamında kültür gezisi de düzenlendi. Gazeteciler, Batman’ın tarihi, turistik ve kültürel yerlerini keşfetme imkanı buldu. Kültür gezisinde sırasıyla Batman Şehit Şenay Aybüke Kütüphanesi, Mor Kiryakus Manastırı, Hasankeyf ve Arkeopark ile Raman Petrol Kuyusu ziyaret edildi. Gazetecilere yöresel yemekler, tandır ekmeği, sumak şerbeti, Sason çileği ve danuk gibi ikramlarda bulunuldu. Program kapsamında gazeteciler, Batman’ın eşsiz kültürel mirasını tanıma, özel röportajlar ve haber çalışmaları yapma fırsatı buldu. 23 Mayıs Perşembe günü başlayan program, 25 Mayıs Cumartesi günü akşamı sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum