-

BELEDİYEDEN ÜLKEMİZ GENELİNE HER GÜN YÜZLERCE TAHİNLİ GÖNDERİLİYOR!!!

Belediye başkanı Evren Dinçer’in Türk Patent ve Marka Kurumuna 2020 yılında yaptığı müracaatın sonuçlanmasıyla kurum tarafından Şubat başında ilimiz adına coğrafi işaretli geleneksel listesine eklenen Aksaray Tahinlisi Ramazan boyunca belediye tarafından şehrimiz mahallelerine başkan Dinçer ve Belediye ekipler tarafından dağıtılmasının yanında Türkiye genelindeki hemşehrilerimizin yanı sıra isteyen tüm vatandaşlarımıza her gün kargo ile yüzlerce tahinlisi ulaştırılıyor.

BELEDİYEDEN ÜLKEMİZ GENELİNE HER GÜN YÜZLERCE TAHİNLİ GÖNDERİLİYOR!!!
10 Mayıs 2021 - 06:57
Belediye başkanı Evren Dinçer’in Türk Patent ve Marka Kurumuna 2020 yılında yaptığı müracaatın sonuçlanmasıyla kurum tarafından Şubat başında ilimiz adına coğrafi işaretli geleneksel listesine eklenen Aksaray Tahinlisi Ramazan boyunca belediye tarafından şehrimiz mahallelerine  başkan Dinçer ve Belediye ekipler tarafından dağıtılmasının yanında Türkiye genelindeki hemşehrilerimizin yanı sıra isteyen tüm vatandaşlarımıza her gün kargo ile yüzlerce tahinlisi ulaştırılıyor. 
   Belediye başkanı Evren Dinçer tarafından bu konuda verilen bilgide” Geçen sene Türk Patent ve Marka kurumuna Belediye olarak yaptığımız ve sonuç alınıncaya kadarda takip ettiğimiz çalışmamızın karşılığını Şubat ayında aldık. 

  Şubat ayı başında o zamana kadarki çalışmalarımızın neticesinin kurum tarafından karara bağlanmasıyla Şerbetli Pidemiz ile birlikte tüm hemşerilerimizin severek tükettiği ve ünü ülkemiz geneline de yayınlanan Tahinlimize kurum tarafından "Aksaray Tahinlisi" ismiyle Coğrafi işaret listesine alındı. 

    Başta Başkent Ankara olmak üzere her yıl birçok ildeki vatandaşlardan talep edilen ve Pasta hanelerimizle fırınlarımız tarafından şehirlerarası otobüslere verilerek veya kargo ile gönderilen bu bize ait damak tadımızın ülkemiz genelinde daha da iyi tanınması ve yapılan tescilin fiiliyat tada oluşması için Belediye olarak var gücümüzle çalışıyoruz. 

   Bu çalışma çerçevesinde şehrimizdeki mahallelerimizin tamamına olabildiğince çok vatandaşımızın ayağına giderek içinde dezenfektan ve maske bulunan paketimizin içine koyduğumuz ilimize özgü taanlımızıda ulaştırdık/ulaştırıyoruz. 

    Şehrimizin içindeki bu dağıtımın yanında ülkemiz geneline yayılan hemşerilerimiz ile hemşerimiz olmayan vatandaşlarımızdan bu bize özgü tadı sosyal medya veya belediyemizin telefonlarının aranmasıyla gelen taleplerinde karşılanmasını Kargo aracılığıyla gerçekleştirerek istek sahiplerine bu bize özgü tadı ulaştırıyoruz. 
  Yapılan planlamaya göre Ramazan sonuna kadar şehrimiz geneliyle ülkemiz geneline 50 Bin tahinliyi ulaştıracağız” dedi.
( Haber ve Fotoğraflar Ali Genç) 

YORUMLAR

  • 0 Yorum