-

BUNU YAPANLAR CEZALANDIRILSIN!!!

Eskil ilçesinin Tuz gölü Bölgesinde "Çöl" diye adlandırılan bölgede ortaya çıkan ve bazı çobanların bilinçli olarak yaptığı” Çöl yangınları” ismi verilen yangınlar esnasında bölgede çok önemli bir ekolojik zarara yol açmasının yanında yangını sönmesinden sonra ise ortaya çıkan korkunç görüntülerin önlenmesi için yetkililer tarafından tedbir alınması isteniyor.

BUNU YAPANLAR CEZALANDIRILSIN!!!
24 Temmuz 2022 - 09:28
*Çobanlar tarafından istenerek çıkartılan yangınlar çevre felaketine sebep oluyor.


     Eskil ilçesinin Tuz gölü Bölgesinde "Çöl" diye adlandırılan bölgede ortaya çıkan ve bazı çobanların bilinçli olarak yaptığı” Çöl yangınları” ismi verilen yangınlar esnasında bölgede çok önemli bir ekolojik zarara yol açmasının yanında yangını sönmesinden sonra ise ortaya çıkan korkunç görüntülerin önlenmesi için yetkililer tarafından tedbir alınması isteniyor

DÜNYA VE TÜRKİYE YANGINLARA KARŞI SEFERBER OLURKEN ESKİLDE ÇOBANLARIN ÇIKARTTĞI İDDİA EDİLEN YANGINLAR DOĞADA UZUN ZAMAN ONARILMAZ KATLİAMA SEBEP OLUYOR!!! 

 

  Yetkililere çağrıda bulunanlar “Orman yangınlarına karşı dünya seferber olmuşken, Eskil, Gölyazı ve Çöl diye adlandırılan Tuz gölüne yakın bölgelerde ki bozkır alanların bilinçli olarak çobanlar tarafından yakılması adeta doğa katliamına neden oluyor.
   Yangınlar bilinçli olarak çobanlar tarafından çıkarılırken, vatandaşlar göz, göre göre çıkarılan yangınlara yetkililerce sessiz kalınmasına tepki gösteriyorlar.
    Eskil, Gölyazı ve Çöl kırsalında bulunan ve Çöl diye adlandırılan Tuz gölü’ ne yakın arazide ki hiçbir amaç olamadan yapılan yangınlar sonucu bölgede geniş alan kül oluyor.

    Kül olan bölgede hem bitki örtüsü ciddi bir şekilde zarar görüyor, hem de yaban hayvanları feci şekilde yanarak kül oluyor.
 

    Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan bazı vatandaşlar, ”Çöl bölgesinde bazı yerler çobanlar tarafından kasıtlı olarak yakılıyor.
   Hiçbir amaç ve gaye yok.

  Zaten yangın çıkarmanın mantıklı  bir amacı olamaz.
  Çıkan yangının sonunda bölgede çok sayıda canlı kül oluyor.
   Bunun yanında bitki ör-tüsüne de zarar veriliyor.
   Bunu yapanın hiç mi Allah korkusu yok? O canlı hayvanlar diri diri yanarken nasıl rahat uyuyabiliyorlar anlamak mümkün değil. 
 

Bunu yapan çobanlar yetkililer tarafından tespit edilmeli ve ciddi bir şekilde cezalandırılmalı.
 Yoksa nesli tükenmekte olan bazı canlılar tamamen yok edilecek. 
 Kaymakamlık, Belediye, Jandarma, Kaymakamlık bunun üstüne ciddi bir şekilde gitmeli.
  Dünya orman yangınları için seferber olmuşken, bölgemizde göz ge göre yangın çıkarılıyor.
 Peki Tuz gölü bölgesinde yanan alanlar, yanan canlıların orman alan kadar önemi yok mu?.

  Hani endemik bitki diye bölgeye taş koydurmayanlar, Eskil’in her fırsatta imarına engel olan ÖÇK nerde? Yetkililer çöl bölgesini bir gezsin ve baksınlar.
  Ölen kaplumbağalar, yılanlar, tavşan yavruları, kuş yuvalarını bir görsünler.” Dediler.

(Hilmi Yol)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum