-

CORONAYLA MÜCADELEDE AKSARAY'LI GENÇLERİN BAŞARISI TÜRKİYE'DE İLKKEZ ÜRETİLDİ

coronayla mücadele eden kurum ve kuruluşların çalışmalarına çozüm olmak için reklam firmalarıda katıldılar ilk önce ayaklı dezenfektan stantları yaparak başlayan sektörde farklı cihazlar üretilerek piyasaya sürüldüler.

CORONAYLA MÜCADELEDE AKSARAY'LI GENÇLERİN BAŞARISI TÜRKİYE'DE İLKKEZ ÜRETİLDİ
20 Kasım 2020 - 18:29
coronayla mücadele eden kurum ve kuruluşların çalışmalarına çozüm olmak için reklam firmalarıda katıldılar  ilk önce ayaklı dezenfektan  stantları yaparak başlayan sektörde farklı cihazlar üretilerek piyasaya sürüldüler. 

Bunlardan biriside Aksaray’da  40 yıllık geçmişi olan Ajan Ay reklam tarafından üretilen dezenfektan noktası  oldu cihaz hem ateş ölçüyor hem de 18 litre dezenfektan sıvısı alabilen özellikte üretildi Türkiye’de ilk kez dalgıç sistemiyle uygulanan sistemin elektronik yazılımı ise Aksaray belediyesinin  kodlama kursuna katılan gençler tarafından geliştirildi .

Yapılan arge çalışmaları neticesinde Aksaray Organize sanayinde  paslanmaz krom imal eden firmada  yaptırılan şık bir kasaya yerleştirilen cihazın ilk üretimi NORA CİTY Alışveriş merkezinde bulunan güvenlik girişlerine koyuldu .  

Bir süredir yapılan çalışmaların sonunda başardık diyen Ajans Ay Reklam  yönetim kurulu başkanı  Abdulkadir Ay şunları söyledi. ‘’ Firmamız ilk etapta kollu ve ayaklı standlar üretti çeşitli mağazalarda yer aldı ancak kendimi bir anda Ruhen Corona ile mücadele içerisinde buldum farklı üretimler yapılabilecek  neler var diye araştırdım ilk önce kendi markamızla Ozon jenaratörü ürettim piyasaya sürdüm daha sonra Yeni Nesil Duvar Tipi  Ateş ölçer bölge bayiliğini aldım kurum ve kuruluşlara taktım , hatta  Fotoselli kapılara başarıyla uyguladık ancak kendimize ait olmasını istediğim hayalim olan dezenfektan noktası icat etmek istedim konuyu Aksaray belediyesi kodlama kursuna katılan gençler ile tartıştım onların gözlerindeki ışıltıyı görünce başarabiliriz dedim gerekli yatırımı yaptım gelinen noktada  Türkiye’de olmayan bir konsepti üretmenin keyfini yaşadık , biz çok güzel bir ekip olduk bu yüzden  corono ile mücadeleye devam edeceğiz ‘’dedi.

Türkiye’de artarak devam eden  corona ile ilgili mücadelede aşı çalışmalarının gecikmesi  çeşitli alanlarda üretim teşvikini artırıyor. Aksaray da üretilen dezenfektan noktası sektörde oldukça ilgi gördü seri üretim için TSE ve  faydalı ürünler belgesi için başvuru yapıldığı belirtildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum