-

ERTÜRK'TEN BELEDİYEYE ÇAĞRI "ESNAFI MAHVETTİNİZ BİTİRİN ŞU YOL ÇALIŞMASINI"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, beraberindeki heyet ile belediye tarafından bir türlü bitirilemeyen yol çalışmalarının yapıldığı Atatürk Bulvarı’ndaki esnafı ziyaret etti. Ziyarette bulvarda iş yeri olan esnaf iş yapamadıklarını belirtip, duruma isyan etti. Bölgede hizmet veren Esnaf Emrullah Kotak, “Dükkanımızı sabah açtık, 3 bin lira kira veriyoruz. Saat 15.30 oldu, çekmecemizde 10 TL var” dedi.

ERTÜRK'TEN BELEDİYEYE ÇAĞRI "ESNAFI MAHVETTİNİZ BİTİRİN ŞU YOL ÇALIŞMASINI"
07 Ağustos 2022 - 18:18
PANDEMİ- EKONOMİK KRİZ- BELEDİYE ESNAFI BİTİRDİ
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk İl ve Merkez İlçe Başkan Yardımcılarıyla birlikte yol ve hafriyat çalışmalarının haftalardır devam etmesi nedeniyle esnaf tepkileriyle gündeme gelen Atatürk Bulvarı’nda iş yeri olan esnafı ziyaret etti. Yaptıkları ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, “Esnaflarımızı ziyaret edince şunu gördük ki esnaflarınız gerçekten dert yumağı olmuş. Zaten pandemi esnafımızın belini büktü. Ekonomik kriz esnafımızı sarstı. Şimdi yaz aylarında gurbetçilerimizin yoğun olduğu bir dönemde esnafımız, yıllık cirosunu yükseltip rahat edeceği birkaç ayda da belediye başkanımız sağ olsun bu işi yapma şansını da elinden almış oldu. Pandemi, hükümet, belediye üçlü ittifak kurarak esnafımızı yıkmak için elinden geleni yapıyor. Belediye başkanımız pankarta ‘sabrınız için teşekkür ederiz’ yazmış ama esnafın sabrı taşmış. Esnafımızı gelip, dinleseniz ne söylediklerini duysanız çok daha iyi olacak. Gazetelerde haber olmadan önce ekipler arttırılamaz mıydı? Belediyenin görevlerinden biri de altyapı çalışmalarını yapmaktır ancak daha doğru bir planlama yapılamaz mıydı?” dedi.
 
“HİZMETE KARŞI DEĞİLİZ, ZAMANLAMASINA VE PLANSIZ YAPILMASINA KARŞIYIZ”
 

Yaptıkları ziyaretlerde esnafın Aksaray Belediyesiyle ilgili sorunlarını anlattığını dile getiren Ertürk, “Ziyaretlerimiz sırasında bir esnafımız, yaz aylarında dükkanının yıllık kirasını çıkardığını ancak çalışmalar nedeniyle bu yılın kirasını çıkaramadığını söyledi. Başka bir esnafımız ise belediyenin işlerine engel olduğunu belirtip, ‘Tek rakibimiz Aksaray Belediyesi’ diyor. Esnafın 2,5 yıldır ne halde olduğunu esnafları gezen bir kardeşiniz olarak görüyorum. Perdeciye giriyoruz; in cin top oynuyor. Çiçekçilik yapan esnafımız bu saate kadar 10 TL ciro yapmış. Bu esnaf nasıl ayakta duracak? Tabela parası, çevre temizlik vergisi almasını biliyorsunuz. Maliye KDV almayı biliyor. Kardeşim insaf, esnaf bunu kazanmadan nasıl ödeyecek? Belediyeye çağrı yapıyoruz. Bir an önce buradaki ekip ve ekipman sayısını daha da arttırıp en azından şu esnafa 10-15 gün iş yapma imkanı tanıyın. Hizmete karşı değilim, elbette yapılmasını destekliyoruz ve belediye personeline verdiği emek nedeniyle teşekkür ederim ama şehrin her tarafı aynı olduğunda, vatandaşlar ‘belediye ne güzel çalışıyor’ demiyor. Sayın Başkan” açıklamalarında bulundu.
 
Ziyarette Ertürk’e yolda yapılan çalışmaların kendilerine verdiği zararı anlatan çiçekçilik yapan esnaf Furkan Aydın, “Şu an Almancıların sezonu ve düğün sezonu ama tozdan, topraktan bulvara girmiyorlar. Biz buradaki çalışmanın ne zaman biteceği ile ilgili cevap alamıyoruz. Sürekli su ve elektrik kesiliyor ve dolaptaki çiçeklerim kullanılamaz bir hale geliyor” diyerek isyan etti.
 
“YAPTIKLARI HİÇBİR ŞEY TAM DEĞİL”    


İş yapamadıklarını belirten esnaflardan Emrullah Kotak ise “Başkanım Piri Mehmet Çarşısı yaptılar. Orada emlakçı dükkanımız var.  Çarşı yapıldı ama doğalgaz hattı çekmediler. Kışın ısıtıcı kullanmak zorunda kalıyoruz ve elektrik faturamız yaklaşık 4 bin lira geliyor. Yapmaya yaptılar ama göstermelik çalışmalar yapıldı. Biz bu konuda şikayet etsek bile umursayan yok. Kimse memnun olmadığı için çoğu kişi dükkanlarını satılığa çıkardı. Hiçbir şey tam değil. Kapıyı sert kapat duvar komple eline geliyor. Otopark yapıldı aracımızı koyamıyoruz. Kiralar 17-18 bin lira. Bize hep helalleşeceğiz deniyor ama bir şey yapılmıyor. Sadece birilerinin cebine para girsin diye göstermelik iş yapıyorlar. İktidarın değişmesi, belediyenin değişmesi gerekiyor. Biz günü nasıl kurtaracağımızın derdine düştük. Esnaf kan ağlıyor. Dükkanımızı sabah açtık, 3 bin lira kira veriyoruz. Saat 15.30 oldu, çekmecemizde 10 TL var” dedi.
 
“ESNAF KARDEŞLERİMİZ İMALI BİR TEŞEKKÜR EDİYOR SAYIN BAŞKANA”

Kotak’ın durumuyla ilgili de konuşan Ali Abbas Ertürk “Belediye başkanına selamlarımızı iletiyoruz. Saat 15.30 ve esnafımızın kasasında 10 TL var. Esnaf kardeşlerimiz imalı bir teşekkür ediyor Sayın Başkana. Bu önce hükümetin sonra da belediye başkanının eseridir” yanıtını verdi.
 
“SANDIKTA GEREKEN CEVABI VERECEĞİZ”

Bulvarda perdecilik yapan bir esnaf ise çok zor günler geçirdiklerini belirterek, “Tam sezonda belediye yol çalışması yapıyor. Gurbetçileri beklediğimiz dönemde bu çalışmanın amacını anlayamadım. Birbirlerine yaranmak için mi yoksa esnafın mı kökünü kazımaya mı çalışıyorlar bilmiyoruz. Elektrik faturasını ödemeyince kesmesini biliyorlar ama esnafı hiçbir zaman düşünmüyorlar. Allah’a havale ettik. İnşallah sandıkta hepimiz görüşeceğiz ve sandıkta gereken cevabı vereceğiz. Esnafımız kan ağlıyor. Sayın belediye başkanına söylüyorum 11 mahalle kazdı, 9 mahalle gezdi. Atatürk Bulvarı 40 metrelik yol üzeri. 1 kere bu sokağa gelir misiniz? Ben iki aydır kapattığınız yolun açılmasını bekliyorum” dedi.
 
“ÖDEMEYECEĞİM İSTERLERSE HACİZ GÖNDERSİNLER”

Esnaf sözlerini şöyle sürdürdü: “Vergi almayı biliyorsunuz. Tam gurbetçi zamanı 30 yıllık sorunlar şimdi mi akıllarına geldi? ‘Bunlar kimin suçu?’ diye sorsalar Ali Abbas yaptı, CHP yaptı deniyor. 25 yıldır Ali Abbas bu ülkeyi yönetiyor? 25 yıldır Bay Kemal, Bay Kemal. O da yetmedi yerelde halk size saldırıyor; ‘Bay Abbas yaptı’ diye. Hanemizde 18 oy var bir tanesi AK Parti’ye kayarsa benim bileğim kırılsın. Ben bu iş yerini geçen sene açtım ve geçen yıl bir daireyi 2 bin 500 TL’ye yapıyordum. 1 yılda bu 4 katına çıktı. Şimdi iş yok. Yolu yapan belediye işçisi belediye çalışmadığı için bu kadar gecikiyoruz. Biz bu belediyeye güvenerek iş yeri açıyoruz ama yarın benden vergi istemeyi bilecekler. Ödemeyeceğim isterlerse haciz göndersinler” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum