-

GBS, NİTELİKLİ VERİLERE ERİŞİMİ KOLAYLAŞTIRACAK

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile imzaladıkları protokolle, akademisyenlerin Girişimci Bilgi Sistemi’ndeki (GBS) verilere erişiminin kolaylaşacağını söyledi.

GBS, NİTELİKLİ VERİLERE ERİŞİMİ KOLAYLAŞTIRACAK
05 Ekim 2021 - 11:01
ASÜ ile Bakanlık arasında “Girişimci Bilgi Sistemi Verileri Kapsamında Yapılacak Ortak Çalışma” başlıklı protokol imzalandı. GBS özetle, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, araştırma enstitüleri ve sivil toplum kuruluşlarındaki politika yapıcılar, karar alıcılar, uzmanlar ve araştırmacılara ekonomik, sektörel ve bölgesel politikaların tasarlanması, uygulanması ve etkinlik ölçümü için makro ve mikro düzeyde doğru, güvenilir ve ihtiyacı karşılayabilir verilerin sunulacağı bir ortam sağlamak olarak tanımlanıyor. İmzalanan protokolle, ASÜ’de farklı alanlarda çalışmalar ve araştırmalar yapan akademisyenlerin verilere daha kolay bir şekilde erişeceğine dikkat çeken Rektör Şahin,  “İhtiyaç halinde akademisyenler doğru, nitelikli ve güvenilir verilere erişebilecek ve böylece çalışmaların seyrine pozitif bir katkı sağlanmış olacak. Böylesi mühim bir projenin içerisinde olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

İlgili protokolü Bakanlık adına Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar ve ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin imzaladı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum