-

GURBETTEKİ AKSARAY İŞ ADAMLARI PLATFORMU VE DERNEĞİNDEN YETKİLİLERE ÇAĞRI!

İlimiz ticaret ve sanayisiyle kalkınması nüfusumuzun en az iki katı kadar olan Gurbetçilerine her yönüyle sahip çıkılmasında.!!!

GURBETTEKİ AKSARAY İŞ ADAMLARI PLATFORMU VE DERNEĞİNDEN YETKİLİLERE ÇAĞRI!
26 Temmuz 2022 - 08:05
GURBETTEKİ AKSARAY İŞ ADAMLARI PLATFORMU VE DERNEĞİNDEN YETKİLİLERE ÇAĞRI! “Aksaray insanından ayrıştırıcı değil birleştiricilik bekliyoruz”

*İlimiz ticaret ve sanayisiyle kalkınması nüfusumuzun en az iki katı kadar olan Gurbetçilerine her yönüyle sahip çıkılmasında.!!! 
*Almanya İş Adamları Platformu  tarafından 2019 İzin döneminde birkaç kendini bilmezin sebep olduğu bireysel olumsuzluklardan tüm gurbetçileri sorumlu tutarak aşağılayıcı yazı yazılması ve benzeri dışlayıcı ve aşağılayıcı söylemler den uzak durulmasının ehemmiyeti vurgulandı.


    2019 yılı izin döneminde bir gazetecinin tüm gurbetçilerimizi yaşanan bir talihsiz olaydan sonra  onları ülkemizdeki koruma altındaki yabancılara benzetmesiyle ve ülkemize bir daha gelmemelerini istemesiyle yapmaya çalıştığı yanlışa aradan geçen 4 yılda gereken tepkinin atanmışlarla, seçilmişler ve Meslek Odaları tarafından gösterilmemesiyle hakaretin kınanmamasının kendilerini derinden yaraladığını belirten gurbetteki Aksaraylı İş Adamları Platformu tarafından bu tür ayırımcılığa göz yumulmasının ilimize fayda sağlamayacağı, aksine telafisi mümkün olmayacak zararlara sebep olacağı belirtildi.

   İlimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odaları yetkililerine çağrıda bulunan Avrupa Aksaraylı İşverenler Çalışma Platformu başkanı İdris ER” 
Yıllardır memleket hasretiyle izne gelen on binlerce gurbetçi vatandaşlarımız içinden Aksaray’ımızda da yaşanmış olan veya yaşanacak olan olumsuzluklar tüm gurbetçilere mal edilerek, bu insanların tümü zan altında bırakılma gibi bir yanlışın içinde bulunmak ve bunu yazıya söyleme yansıtmak,
ileriki zaman diliminde önü alınmaz ayrışmalara sebep olacağı düşünülmelidir.!


   Avrupa’da yaşan ve birçok hizmet sektöründe çalışıp alın teriyle ekmek parasını kazanan ve bu emeklerinin büyük bir bölümünü Ülkesine ve doğduğu topraklara yansıtan insanımızı aşağılamaya ve üstten bakmaya kimsenin hakki yoktur.!
   2019 bir gazete yazarımızın aşağılayıcı yazısında olduğu gibi bu tür aşağılamalar her yıl sözlü veya yazılı devam etmektedir.
  Hiç kimse bu insanların;
Geldikleri ülkede tuvalet , merdiven temizleyen, sabahtan akşama kadar aralıksız çalışan, her türlü ağır işlerde köle gibi çalıştırılmalarını görmezden gelen,


 Aksaray’a gelince zincirden boşanmış(!) gibi resmen terör estiriyorlar.” denilerek alınlarının teriyle çalışarak ilimiz ekonomisine izin mevsiminde direk ve dolaylı olarak her yıl yüz milyonlarca Euro, yine yıl boyunca eş dost ve akrabayla anne, baba kardeşlere gönderilen harçlıklarla Kurban, Zekat ve Fitre ’yede bir bu kadar daha  döviz bırakarak ticaretimizi canlandıranlar yaşanan birkaç  bireysel olumsuzluklar  öne sürülerek  tüm gurbetçilere hakaret edilmesinin Çok çirkin olduğuna vurgu yapmak isteriz.

TEPKİ ÜZERİNE YAYINDAN KALDIRILAN YAZIDA GURBETÇİLER TERÖRİST İLAN EDİLEREK KENDİ VATANLARINA BİR DAHA GELMEMELERİ İSTENDİ.!

   Bu ayrıştırıcı zihniyeti ve iler ki zaman diliminde oluşabilecek tehlikenin boyutunu görmemiz için yeterlidir diye düşünüyoruz.!
 

  Birkaç kişinin sebep olduğu iddia edilen olumsuzluğun sayıları ilimiz genel nüfusunun iki mislinden fazla olan gurbetçilerin tamamına mal edilen bu yazıda devamla” Sokakta adam dövüyorlar, araçları sıkıştırıyorlar, insanlara hakaret ediyorlar.
Yani bu şehrin başına bela oluyorlar(!).

 Bütün yaptıkları da Aksaray’da 3-5 kuruş para harcamak.(!)
Gelmeyin kardeşim gelmeyin.(!)(Aksaray ve Türkiye babasının malıymış gibi)
Bu şehrin huzurunu kaçırmayın.
Üstelik bu şehirde 1 yılda yaşanmadık kadar olayı 1 aya sığdırıp ta sonra bir şey olmamış gibi elinizi kolunuzu sallayıp gitmeyin.” denilerek yapılan hakareti  gurbetçiler asla ve asla  hak etmiyorlar.!!!

 Yayınlanan bu yazıyı okumamdan sonra gösterdiğim tepki üzerine yayından kaldırdı.
 Bir milyona yakın insanımıza hakaret edilen bu yazıya atanmış ve seçilmişlerle Meslek Odaları tarafından beklenen tepkinin gösterilmemesi ve yazılanların kınanmaması bir talihsizliktir.!!!

  Aksaray’ın insanından birkaç kendini bilmezin sebep olduğu iddia edilen olumsuzlukların tüm gurbetçilere mal edilmemesini ve ayrıştırıcı değil birleştirici projeler ve çalışmalar bekliyoruz.!
   Aksaray mahalli yöneticilerinden ve seçilmiş milletvekilleriyle STK’larından da bu ve benzeri ayrıştırıcı söz ve söylemlerin kesinlikle tasvip edilmediği yönünde açıklamalar yapılarak yapılan hakaretin ve benzeri sözlerin telin edilmesini.

MESLEK ODALARI KAMUOYUNA ÇİFTE FİYATLANDIRMANIN KABUL EDİLMEDİĞİ, TESPİT EDİLENLERİN HAKKINDA HEM İDARİ HEMDE HUKUKİ İŞLEM YAPILACAĞI EN YÜKSEK ŞEKİLDE AÇIKLAMALI!!!

   Yine bu çerçevede kurumlar tarafından esnafların gurbetçilere uyguladıkları çifte fiyatın doğru olmadığı ve bunu yapanlar hakkında işlem yapılacağı kamuoyuna açıklanmalı. 
  Eğer bu çalışmalar yapılmazsa önünü alamayacağımız ciddi sorunlar bizleri bekliyor.!
 

 Gelin çevre illerin yapmış olduğu gibi çalış taylar yapalım , iş insanlarımızı STK’larımızı, siyasilerimizi Aksaray adına ortak projelerde bir araya getirelim.
   Gecen yıl Kayseri ilimizin yaptığı gibi izin döneminde Aksaray günleri Adı altında bir haftalık bir organizasyon gerçekleştirelim.
    Öyle 3-5 saate sıkıştırılan Gurbetçi gecesi Adi altında etkisi olmayan organizasyondan uzak duralım.

    Almanya Aksaraylılar Derneği Başkanı Sayın Rasim Cetin le birlikte her yıl Aksaray ve Aksaray insanimiz için birçok  faaliyetler yapmaktayız.
   Ne yazık ki bu faaliyetlerimiz Aksaray Mahalli yönetimleri ve STK’lar , odalar ve de Aksaray mahalli basından gerekli destek görmemektedir. dedi.

( Haber Ali Genç)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum