-

HEM ASÜ'DE BAŞARIYOR HEM GÖNÜLLERDE YER ALIYOR, REKTÖR ŞAHİN AKSARAY İÇİN ÇALIŞIYOR

Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin Üniversiteyi görev müddetince daha ileriye taşırken gönüller kurmayı da ihmal etmiyor...

HEM ASÜ'DE BAŞARIYOR HEM GÖNÜLLERDE YER ALIYOR, REKTÖR ŞAHİN AKSARAY İÇİN ÇALIŞIYOR
30 Kasım 2019 - 23:35
 



Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin Üniversiteyi görev müddedince  daha ileriye taşırken gönüller kurmayıda ihmal etmiyor. Yeni evlenen Türkiye'nin adını dünyaya duyuran Milli Güreşçimiz Rıza Kayaalp'i evinde ziyaret ederek tebrik etti ardından da Aksarayımızı gururlandırmaya devam eden Şehit Ali ER'in Oğlu Eraslan Er'i makamında ziyaret ederek yiğidimize sahip çıktı. 

Ziyaret sonrası yaptığı paylaşımlar oldukça beğeni aldı

"Aksaray'ın yiğit evladı hemşehrimiz Eraslan Er, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı oldu: Dün, kendisini ziyaret ettim. Hem çalıştığı kuruma hem de Aksaray'a dair güzel bir hasbihal de ettik."

"Grekoromen stilde 4 kez Dünya Şampiyonu unvanına sahip tek sporcu olan ve aynı zamanda 9 kez Avrupa Şampiyonluğu da bulunan #ASÜ mezunu Rıza Kayaalp'i evinde ziyaret ettim. Spora, Üniversiteye ve tabii ki hayata dair de hasbihal ettik." dedi



Rektör Şahin Asü'deki gelişmeleride anlattı

Dört Yılda Bölüm ve Program Sayısı 179’dan 239’a Yükseltti

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, akademik program ve bölüm sayısının dört yıl içinde 179’dan 239’a yükseldiğini söyledi.

Program ve bölüm sayılarındaki artışın yeni akademik ve uzmanlık alanlarının oluşması anlamına geldiğini kaydeden ASÜ Rektörü, 2015-2019 karşılaştırması yaptı ve rakamlar hakkında bilgiler verdi. Önlisans program sayısının 59’dan 67’ye, lisans bölüm sayısının ise 53’ten 69’a yükseldiğini ifade eden Rektör Şahin, “Lisansüstü alanda da, ilgili tarihler arasında önemli bir gelişim kaydedildi. Tezli Yüksek Lisans program sayısı 35’ten 54’e, Tezsiz Yüksek Lisans program sayısı 21’den 29’a ve Doktora program sayısı da 11’den 20’ye yükseldi. Dört yıllık süre içerisinde önlisans, lisans ve lisansüstü program ve bölüm sayısı toplamda 179’dan 239’a ulaşmış oldu” dedi. Yeni program ve bölümlerin açılmasının öğrenci sayısını arttırdığını ve bunun da fiziki gelişimle doğru orantılı olduğunu belirten Şahin, “Elbette öğrenci sayısının artması ve bu öğrencilerin eğitim-öğretim gördükleri fiziki alanların gelişmesi önemli, ancak daha önemli olan nokta Üniversitemizin yeni program ve bölümlerle farklı uzmanlık alanlarında akademik olarak gelişiyor olmasıdır. Biz, büyümeyi sadece niceliksel açıdan değil, nitelik bakımından da önemsiyor ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz” dedi.

Şahin, aynı dönem içerisinde fakülte sayısının dokuzdan 12’ye, enstitü sayısının ikinden üçe, uygulama ve araştırma merkezi sayısının da 13’ten 20’ye yükseldiğini de anımsatarak, çalışmalara katkı sunan herkese teşekkür ettiklerini vurguladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum