-

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN TEMSİLCİLERİ ATSO'DA BULUŞTU

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi kapsayan deprem sonrası Aksaray yapı sektörü geçtiğimiz aylarda ilk toplantısını düzenlerken, toplantıda önemli konular görüşülüp alınmıştı.

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN TEMSİLCİLERİ ATSO'DA BULUŞTU
10 Mayıs 2023 - 09:20
Sektör temsilcileri 2. Kez Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya gelirken, toplantıya ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, ATSO Başkan Yardımcısı Tuğrul Kalkan, Müteahhitler Birliği Başkanı aynı zamanda ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Güneş, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Doğan, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Tayfun Aydın, Belediye İmar Müdürlüğü Yetkilileri ve çok sayıda yapı denetim firması toplantıya katılım sağladı.
Aksaray’da güvenli yapıların inşa edilmesi için bir araya gelen sektör temsilcilerine açıklamalarda bulunan ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, yaptığı açıklama da “2023 yılında Dünya’nın en büyük felaketlerinden birisini yaşayan ülkemiz, deprem nedeniyle teyakkuza geçmiş ve birçok ilde olası deprem senaryoları üzerine inşaat sektöründe düzenlemeler yapılmaya başlanmıştır.
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bizlerde ilimizdeki sektör temsilcileriyle geçtiğimiz aylarda bir araya gelerek şehrimizde güvenli yapılar inşa edilmesi noktasında istişarelerde bulunduk. Toplantı sonrasında sektör temsilcilerimiz bu toplantıların üç defa düzenlenmesini ve üçüncü toplantı sonrası alınan kararları kamuoyu ile paylaşılmasını talep etmişlerdi. Bizlerde toplantıya katılım sağlayan sektör temsilcilerimiz ile ikinci kez bir araya gelerek inşaat sektörümüzün taleplerini, önerilerini ve sorunlarını dile getirdik.
Müteahhitlerimizin Aksaray Belediyemizden ve yapı denetim firmalarından taleplerini, yapı denetim firmalarımızın müteahhitlerimizden taleplerini ve önerilerini, mühendislerimizin taleplerini ve önerilerini toplantıda temsilcilerimiz dile getirmişlerdir.
Toplantıya katılım sağlayan sektör temsilcilerimizin sorun, talep ve önerileri not alarak, gelecek aylarda bir kez daha bir araya gelecek ve alınan kararları rapor halinde kamuoyu ile paylaşacağız.
Bu kapsamda düzenlediğimiz ikinci toplantımızın hayırlar getirmesini diliyor, Aksaray’da güvenli yapıların mevcut olduğunu bunun daha da üstüne çıkacak adımlar atacağımızın bilinmesini istiyoruz” Dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum