-

KAPALI SEMT PAZARI VE ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS HİZMETE AÇILDI

Aksaray Belediyesi tarafından Cumhuriyet ve Yunus Emre Mahallelerinin kesişme noktasında hayata geçirilen Kapalı Pazar Alanı ve Çok Amaçlı Sosyal Tesisin açılışı gerçekleştirildi.

KAPALI SEMT PAZARI VE ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS HİZMETE AÇILDI
12 Temmuz 2021 - 13:33
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in projelerinden olan Kapalı Semt Pazarı ve Sosyal tesisinin açılışına Belediye Başkanı Evren Dinçer, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Ayhan Erel, İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, İl Genele Meclis Başkanı M. Mehmet Tüzün, Atso Başkanı Cüneyt Göktaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Doğan Ceylan, mahalle muhtarları, kamu kurum ve kuruluşlarının idari ve mülki amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların ve esnafların iklim koşullarından etkilenmeden alışverişlerini yapabilmeleri için kapalı olarak hayata geçirilen Pazar yeri içerisinde çeşitli ihtiyaçlar için kullanılacak alanlarda oluşturuldu. Pazarın kurulmadığı günlerde Pazar alanı spor salonu olarak ve düğün nişan gibi toplu organizasyonların yapılabileceği şekilde dizayn edildi. Ayrıca vatandaşların fatura tahsilatlarını yaptırabilmeleri için veznelerde kuruldu.

Protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından takdir ile karşılanan Kapalı Semt Pazarı ve Çok Amaçlı Sosyal tesisinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada Pazar alanının teknik özelliklerini ve içerisinde dizayn edilen düğün salonunu, spor alanlarını, vezneleri ve sosyal donatı alanlarını katılımcılara aktardı. Başkan Dinçer konuşmalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ’’Kapalı Semt Pazarı, Cumhuriyet ve Yunus Emre Mahallesi sakinlerimizin bizden talep ettikleri bir konuydu. Bizde vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın iklim koşullarından etkilenmeden alışverişlerini yapabilmeleri için böyle bir proje tasarladık. Kapalı Pazar alanımızda pazarın kurulmadığı günlerde vatandaşlarımızın toplu organizasyonlarını yapabilecekleri alanlar, basketbol voleybol sahaları ve vezneler yerleştirdik. Aksaray’da yapılan kapalı Pazar alanlarından farklı konsepte bir Pazar alanını ve sosyal tesisi hizmete açtık. Bu projemiz diğer Pazar alanlarımıza bir örnek teşkil edecek. Buradaki Pazar alanlarımızda haftanın iki günü Pazar kurulacak. Ama tesisimiz haftanın 7 günü vatandaşlarımıza hizmet verecek. Bu alanların sürekli canlı kalmasından memnun oluruz. Vakıflarımızın derneklerimizin bu alanlarda faaliyet yapmaları bizleri mutlu eder. Tüm vatandaşlarımızın bu alanlardan en güzel şekilde faydalanması için buraları biz hizmete açtık. ‘’
Açılışa katılan İyi Parti Milletvekili Ayhan Erel ise yaptığı konuşmada Pazar alanının Aksaray’a yakışır nitelikte olduğunu ifade ederek, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e ve ekiplerine teşekkür etti.


Protokol konuşmaları kapsamında kürsüye çıkan Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise Ak Partinin 20 yıldır ülkenin yaralarını sardığını ifade etti. Ülke genelinde pek çok hayati sorunların çözüldüğünü söyledi. İhtiyaçlar çözüldükçe yeni ihtiyaçların ortaya çıktığını ve bir süre sonra Ak Partinin kendi kendisi ile yarışır hale gelindiğini söyledi. Birlik ve beraberlik içerisinde olundukça her türlü ihtiyacın karşılanacağını ifade etti. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile birlikte temel atma öncesinde projenin hayata geçirildiği noktayı gördüklerini kısa bir süre içerisinde çalışmaların tamamlandığını ifade ederek teşekkür etti.
Pazar alanının açılışının ardından Yunus Emre Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ile Mahalle Meclisi buluşmalarında bir araya gelen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, mahalle sakinlerinin talep ve önerilerini dinledi. Mahalle sakinleri seçim öncesinde vaat ettiği projeleri hayata geçirdiği için Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e ve ekibine teşekkür ettiler.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum