-

Kısıtlamalar geri geldi

Avrupa pandeminin üçüncü dalgası ile birlikte yeni kısıtlama kararları almış ve mevcut kapalılık hallerini uzatmıştı.

Kısıtlamalar geri geldi
30 Mart 2021 - 10:45

Avrupa pandeminin üçüncü dalgası ile birlikte yeni kısıtlama kararları almış ve mevcut kapalılık hallerini uzatmıştı. Türkiye'de kademeli normalleşme sonrasında günlük vaka sayıları otuz bin kişiyi aşınca kısıtlamalar geri geldi. Mobilite ve sosyalleşmeyi azaltacak kararlar Ramazan boyunca süreceği belirtildi. Ramazan Bayramı 13 Mayıs'ta başlayacağı için ekonominin ikinci çeyreğinin yarısını kapsayacak bir kısıtlama olacaktır. Bu süreçte iç talebin ve büyümenin nasıl destekleneceği piyasalar tarafından yakın takip edilecektir. Yurt dışında ise ABD'de Başkan Biden üç/dört trilyon dolar büyüklüğünde altyapı yatırımının finansmanının detaylarını açıklayacak. Bu büyüklükte bir finansmanın; kurumlar vergisine olan yükleri borsaları, finansman yükü tahvilleri, büyümeye yönelik etkisi ise ABD doları üzerinde volatilite yaratabilir.

Yurt dışı gelişmeler TL'nin aleyhine gelişiyor. ABD Başkanı Biden Çarşamba günü açıklayacağı finansman paketi öncesinde ABD tahvilleri 1.744 seviyesine yükseldi, Dollar index ise yıl içi en yüksek seviyeleri test etti. Cuma günü ise ABD'de güçlü bir tarım dışı istihdam artışı beklenmektedir. Yurt dışında dolar lehine gerçekleşen süreç ve yurt içinde faiz tartışmalarının TL'yi zayıflatmasını bekliyoruz.. Dolar/TL'de 8.05 ana desteği üzerinde yükselen kanal direnci olan 8,315'e doğru yükselişin devamını bekliyoruz.

BIST'e Kanal İstanbul desteği geldi. Kanal İstanbul'un imar planının onaylanması ve askıya çıkması, GYO ve çimento sektörüne olumlu yönde etki etti. Bugün ise yeni alınan kısıtlamaların etkileri Borsa İstanbul'da takip edilecek. Dünkü tepki çabası sonrasında bugün de 1384-1430 aralığını takip edeceğiz. Dünkü zayıf işlem hacimleri ile yükseliş denemelerinin 1384'ün kırılması ile sonuçlanmasını bekleyebiliriz.

Bugün 1426-1469 bandında sıkışma öngörüyoruz. Dün 1426 üzerinde satışların güç kaybettiğini ve tepkiyi sürdürme çabasını gördük. Bugünde düne benzer şekilde 1426-1469 bandında bir seyir görebiliriz. 1469 direncimizin kırılmasını beklemiyoruz, 1426 desteği kırılırsa da gün içi 1373 desteğimize geri çekilme bekleyebiliriz.

USD/TL dirençlere yönelim başladı. 8.23 direncinin kırılması ile birlikte bayrak formasyonu onaylanmış ve formasyon hedefi 9.08 olmuştur. Bugün 8.32 fibonacci son düzeltme seviyesi destek halini alırken, kısa vadede hedef yatay direnç olan 8.475 seviyesidir. 8.475 direncinin üzeri maliyetsiz bölgeler olduğu için aşılması durumunda yükseliş hız kazanır. 8.32 ve 9.23 destek seviyelerimizdir.

 ÜNLÜ Menkul
Hibya Haber Ajansı


YORUMLAR

  • 0 Yorum