-

KUZEY IRAK'LI TÜRKMEN BAKAN'DAN TİGAD TEMSİLCİSİNE PLAKET!!!

* Geçtiğimiz günlerde Deprem bölgesine getirdiği yardımlarla Türk kamuoyunun taktirini toplayan Kuzey Irak hükümetinin Türkmen Devlet Bakanından Şırnaklı Gazeteci Halil Azizoğlu’na Takdir ve plaket….

 KUZEY IRAK'LI TÜRKMEN BAKAN'DAN TİGAD TEMSİLCİSİNE PLAKET!!!
05 Mart 2023 - 15:20
   Türkiye ile Irak’ta yaklaşık 20 yıldır sivil toplum kuruluş aktivisti ve gazetecilik yapan Şırnak Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti başkanı ve TİGAD Şırnak  il temsilcisi Halil Azizoğlu’nun yürüttüğü faaliyetlerinden dolayı Irak IKBY Devlet bakanı Aydın Maruf tarafından takdir belgesi ile  Plaket verildi.

   Plaket ve taktir belgesi taktimi esnasında konuşan bakan Marauf ”Türkiye-Irak ilişkileri ile Türk, Türkmen dünyasının medya ve iletişim alanında  göstermiş olduğu üstün gayret ve çalışmalarından dolayı kardeşimiz Gazeteci-Yazar Halil Azizoğlu’nu tebrik eder başarılarının devamını dilerim.” Dedi.

     IKBY Oluşumlardan sorumlu Devlet Bakanı Aydın Maruf’un resmi ofisinde gerçekleşen belge ve plaket takdim törenine Iraklı gazetecilerin yanı sıra Türk iş insanları da katıldı.
    Törene katılan Türk İş insanı Takeddin Sevgi, tören sonrası “Bilgisiyle, Çalışkanlığıyla, en önemlisi de efendiliğiyle göz doldurmuş olan gazeteci-yazar Halil Azizoğlu iki kardeş ülke arasında yıllarca dostluk köprüsünü kurmak adına mekik dokumuştur.

 
 Bu emeklerinden dolayı tebrik eder ayrıca Türkmen Bakanımız Aydın Maruf beyefendi tarafından takdir belgesi ve plaket ile ödüllendirilmiş olması bizleri de onu re etmiştir.
 Başarılarının devamını dileriz.” Dedi.

Takdir ve plaket belgesi alan Gazeteci-Yazar Halil Azizoğlu, yıllarca hiçbir karşılık beklemeksizin iki kardeş ve kadim komşu olan Türkiye ile Irak arasında gazetecilik ve sivil toplum kuruluşu alanında bir nebze dahi olsa yararlı olabildiysem ne mutlu bana ki bu emeği gören saygın devlet adamı IKBY Hükümeti Oluşumlardan sorumlu devlet bakanı saygıdeğer Aydın Maruf tarafından takdir edilmesinin haklı onuruyla kendilerine şükranlarımı sunuyorum. dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum